Slider

Senioři se účastnili olympiády

Sport | Listopad 2021

Senioři vyrazili za sportem do Nesuchyně. Foto: red

Více než sedmdesát zájemců z příbramského Senior Pointu prožilo poslední prázdninový víkend v Nesuchyni u Rakovníka, kde se konala Olympiáda seniorů. 

Víkend od 27. do 29. srpna trávili příbramští senioři na čtvrtém ročníku Olympiády seniorů, kterou hostila obec Nesuchyně. Program byl rozdělen do několika částí. V pátek jsme si prohlédli Křivoklát a poté následoval přesun do místa konání letošní olympiády. Den byl zakončen společnou večeří, tancem a rozdělením do týmů. 

Po pátečním dešti se počasí umoudřilo, a tak sobotní dopoledne patřilo po zahajovacím ceremoniálu aktivním seniorům a zápolení ve znamení pěti „olympijských“ disciplín – vědomostního kvizu, slalomu s míčkem, tahání závaží, opičí dráhy a střely na branku. Vzhledem k nejistému počasí, které nám rosničky předpovídaly, se dopoledne uskutečnil i štafetový běh. Odpoledne se všech pět týmů vydalo podle mapy hledat poklad. Volné chvilky si účastníci zkrátili procházkami, v bazénu nebo na bowlingu. 

Neděle začala lehkou ranní rozcvičkou a pak následovalo loučení a odjezd domů. Akce byla skutečně podařená, velký dík patří realizačnímu týmu. „Za dosažené výkony předal starosta Jan Konvalinka všem olympionikům diplomy a nejlepší družstva obdržela poháry,“ dodala Věra Černá, vedoucí Senior Pointu Příbram. 

Barbora Vacková, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne