Slider

Senioři odmítají pasivitu, baví je angličtina nebo procházky

Život v Příbrami | Leden 2022

Cílem naší pobočky je podporovat aktivní způsob života seniorů.

Příbramský Senior Point byl v roce 2021 postižen obdobnými problémy, kterým čelí jiné společenské organizace. Pandemie však nezastavila všechny naše činnosti a stojí za zmínku, že aktivita seniorů je obdivuhodná.

V roce 2021 byla činnost Senior Pointu vzhledem k epidemiologické situaci omezená, i tak se o naše akce zajímalo přes 3500 seniorů. Cílem naší pobočky je podporovat aktivní způsob života seniorů a zapojit je do různorodé práce, kterou Senior Point nabízí. Všechny tyto aktivity jsou úměrné zájmům a potřebám příbramských seniorů. 

O tom, že i generace seniorů nechce jen pasivně přijímat připravené programy, svědčí účast na pravidelných kurzech angličtiny, rekondičním cvičení žen a mužů, tréninku paměti nebo práci na počítači. Mnoho seniorů přilákala nabídka procházek po Příbrami nebo výletů do bližšího i vzdálenějšího okolí. 

S měsíční programovou nabídkou jsou senioři seznamováni na pravidelných informačních schůzkách. Dík patří všem lektorkám a lektorům a ostatním spolupracovníkům, kteří se v roce 2021 podíleli na přípravě a organizaci našich akcí. 

Bohužel v prosinci jsme museli do odvolání pozastavit všechny akce. Pod hlavičkou Senior Pointu nelze organizovat ani vycházky či jiné volnočasové aktivity. Budete-li potřebovat vyřídit jakékoliv záležitosti, volejte na tel.: 778 779 898, 604 212 434. I nadále je možné zajistit registraci seniorů na posilovací dávku proti covidu-19. 

V závěru roku všem našim seniorům jménem Senior Pointu přeji:

V roce, který nadchází, ať vás štěstí a zdraví provází. Všechno dobré přichází, přátelé a láska ať vám neschází. 
Nic a nikdo ať vás nerozhází, žijte v klidu a bez nesnází.

Věra Černá, Senior Point Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne