Slider

Senioři a seniorky mohou čerpat slevy na zboží, vstupy či sport

Život v Příbrami | Červenec - srpen 2023

Takto vypadá titulní strana nového katalogu slev. Foto: město Příbram

Pro příbramské seniory a seniorky je určen nový Katalog poskytovatelů slev a výhod pro držitele Karty seniora města Příbram. Projekt je realizován za podpory Senior Pointu a města Příbram a v současnosti poskytuje slevy přibližně dvou desítek subjektů na zboží či služby.

 

Nová publikace je aktualizovaným vydáním katalogu poskytovatelů slev a výhod pro držitele Karty seniora. Karta seniora umožňuje čerpat slevy a benefity u vybraných poskytovatelů komerčních i městských. 

Držitelem Karty seniora města Příbram může být každý člověk s trvalým pobytem v okrese Příbram, který dosáhl věku 65 let. Registrace probíhá pouze osobně v Senior Pointu Příbram (Žežická 193, Příbram, pavilon na bývalé 8. ZŠ u Družby; tel.: 778 779 898, e-mail: pribram@seniorpointy.cz). 

Registrace je zdarma a veškeré náklady s vystavením karet hradí město Příbram. Každá zaregistrovaná osoba obdrží jednu kartu se svým jménem, datem narození a identifikačním číslem karty. Není potřeba fotografie, pouze občanský průkaz ke kontrole údajů. Karta bude připravena do 30 dnů v Senior Pointu. 

Jeden člověk nemůže vlastnit více karet a karta je nepřenosná. Karta má časově neomezenou platnost. Ztrátu karty je nutné řešit osobně v kanceláři Senior Pointu. Nově vystavená karta je připravena do jednoho měsíce. 

Získání slevy v obchodě, v muzeu či na sportovišti je podmíněno předložením karty, v opačném případě není poskytovatel povinen slevu poskytnout. Pokud to není výslovně uvedeno, lze využít pouze jeden typ slevy, a slevy se proto nesčítají. Pokud kupujete zboží např. v sezonním výprodeji, nebude už možné uplatnit na zboží další slevu na Kartu seniora. Každý poskytovatel zapojený do projektu je povinen označit místo, kde slevu poskytuje, samolepkou. Bývá zpravidla umístěna na dveřích prodejny nebo u pokladny. 

Jak s kartou uplatnit slevu? Vyberte si poskytovatele, u kterého chcete slevu uplatnit. Při nákupu nahlaste nárok na slevu na Kartu seniora vždy před tím, než obchodník uzavře účet, ideálně dříve, než začne obsluha nákup markovat. Pokud nahlásíte nárok na slevu pozdě, je možné, že již nebude možné ji z technických důvodů na nákup použít. Obchodníci mívají registrační pokladny, které již dodatečně neumožňují zohlednit slevy. Poskytovatel má právo na ověření totožnosti držitele podle dokladu. 

Pokud se u poskytovatele vyskytne problém s poskytnutím slevy, můžete informovat Senior Point Příbram. Při nahlášení stížnosti nezapomeňte přesně uvést, u jakého poskytovatele potíž nastala a o jaký problém se přesně jednalo. 

Jestliže se do projektu chtějí zapojit poskytovatelé slev, lze kontaktovat Senior Point (tel.: 778 779 898, e-mail: pribram@seniorpointy.cz). 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne