Slider

Sauna na Nováku přivítá první návštěvníky

Sport | Únor 2023

Sauna je první letošní novinka na Nováku. Foto: SZM

Uvedení sauny na Novém rybníku do provozu se předpokládá na přelomu ledna a února 2023. V týdnu bude sloužit široké veřejnosti, o víkendech privátně.

 

V budově plavčíkárny na Novém rybníku se od poloviny října pracuje na vybudování zcela nové sauny. „Nejedná se jen o postavení potírny jako takové do připravené místnosti. V budově řešíme sprchy, WC, šatnu a provozní prostory,“ řekl ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba. Samotná potírna včetně technologií byla instalována na začátku ledna. 

Kapacita sauny bude osm osob, součástí je také relaxační místnost s výhledem na rybník. Dále se připravují podklady pro realizaci venkovního ochlazovacího bazénku na terase a online rezervační systém, který bude možné využívat i pro další služby v areálu. „Sauna bude v týdnu přístupná široké veřejnosti, o víkendech a svátcích je počítáno s poskytováním prostoru pro privátní saunování. Vstup bude zajišťován prostřednictvím čipu,“ doplnil ředitel SZM. 

Návrh ceníku služeb bude schvalovat rada města. „Ceny jsme se snažili nastavit rozumně, ale museli jsme zohlednit současnou situaci ohledně cen energií. Věřím ale, že sazby budou i tak přijatelné pro širokou veřejnost,“ uvedl Jan Slaba. Zvýhodněné vstupné budou mít děti do 15 let, senioři a ZTP. Privátní saunu o víkendech bude možné rezervovat od obsazenosti minimálně dvou osob na dvě hodiny. „V případě privátní sauny jsme schopni zajistit nadstandardní komfort, od osušek a županů až po občerstvení a sekt, podle konkrétních přání zákazníka,“ dodal ředitel SZM. 

Budova plavčíkárny byla dosud využívána pouze v letní sezoně, a to jako půjčovna sportovních potřeb, poté jen k jejich uskladnění. Půjčovna bude přes léto pokračovat. „Půjčovna sportovních potřeb funguje o letních prázdninách, podle počasí. Sauny jsou naopak nejvíce navštěvované v zimě, a tak se nám nabízené služby v budově pěkně vystřídají,“ vysvětlil Jan Slaba. 

Miroslava Kozohorská
Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne