Slider

Šancí sportovat přibývá

Sport | Listopad 2021

Prvňáčci si mohli vybrat sport, kterému se budou věnovat. Foto: red

Poslední týden v září se uskutečnil Evropský týden sportu, do kterého se ve spolupráci se sportovními kluby zapojilo také město Příbram. Na začátku listopadu se pak koná školní turnaj v sálovém fotbalu. 

Evropský týden sportu je vyhlášen v týdnu od 23. do 30. září. V Příbrami u této příležitosti proběhla akce Sportovní den pro prvňáčky. „Cílem bylo představit dětem co nejvíce sportů v jeden okamžik na jednom místě, což se nám podařilo zrealizovat za dodržení všech hygienických podmínek na hřišti pod Svatou Horou. Díky patří zástupcům všech zúčastněných klubů, kteří věnovali svůj čas dětem,“ uvedl manažer sportu Jan Hadraba, který věří, že děti si během dopoledne některý ze sportů zamilovaly a vyzkouší jej i v daném sportovním klubu. 

Ve čtvrtek 23. září si v rámci sportovního dopoledne mohli prvňáčci z příbramských základních škol vyzkoušet celkem třináct sportovních disciplín: tenis, atletiku, fotbal, házenou, lední hokej, florbal, softbal, gymnastiku, karate, volejbal, aerobic, triatlon a americký fotbal.  

„Jsme rádi, že se nám tento den povedlo zorganizovat, a že školy a trenéři sportovních klubů se opět připojili. Tato spolupráce nám přijde smysluplná a přínosná pro obě strany. To nám potvrzuje i projekt Trenéři do škol, který byl odstartován v loňském roce a zatím přináší velká pozitiva, co se týká pohybové gramotnosti dětí,“ dodala radní pro sport Renáta Vesecká. V letošním roce se trenéři z příbramských sportovních klubů budou zapojovat do hodin tělesné výchovy v prvních, druhých i třetích třídách. 

Další událost, kdy se děti mohou sportovně zapojit, představuje školní turnaj v sálovém fotbalu „O pohár starosty města Příbram“, který se vrací po roční odmlce. Turnaj, který je určen pro 6. a 7. třídy příbramských základních škol, se koná 4. listopadu ve sportovní hale. „Velkou novinkou bude zapojení dívčích družstev. Rádi bychom, kdyby každá škola přihlásila svůj dívčí tým, a doufáme, že se to stane každoroční tradicí,“ dodala Renáta Vesecká. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne