Slider

Ryneček se vydařil, na řadě je Cihelna

Názory | Květen 2022

Nový Predator park na Rynečku již slouží. Letošní "otvíračka" bude 21. 5. 2022

Jako člen komise pro mládež, tělovýchovu a sport mám velmi dobrý pocit z atmosféry, která v ní panuje, je totiž úplně jiná – méně bouřlivá – než při veřejných jednáních městského zastupitelstva. 

Přestože v komisi pro mládež, tělovýchovu a sportu zasedají zástupci různých politických stran a různých uskupení a spolků, vždy se dokážeme domluvit a pracovat. Komise se například spolupodílela na Koncepci rozvoje sportu ve městě Příbram do roku 2030 a vypracovala také návrh nových pravidel pro přidělování dotací týkajících se sportu.  

Mám radost, že se velmi osvědčil projekt Trenéři do škol, kdy trenéři příbramských sportovních oddílů pomáhají při výuce tělesné výchovy v prvních, druhých a třetích ročnících našich základních škol.  

Ve městě bylo hned několik sportovišť a plácků, které byly v minulosti centrem dětské zábavy, ale začínaly postupně zarůstat trávou a celkově chátrat. Byl vypracován soupis těchto hřišť a město je má v plánu postupně revitalizovat, aby mohla být užívána ke svému účelu. Například zdlouhavou „covidovou“ rekonstrukcí prošlo hřiště na Rynečku. Nyní už slouží veřejnosti – od dětí po výkonnostní sportovce, protože při druhé etapě projektu bylo ještě vybudováno workoutové hřiště nazvané Predator park. 

Dalšími plánovanými akcemi jsou např. obnova hřiště na Cihelně, výstavba lehkoatletického stadionu a v neposlední řadě rekonstrukce aquaparku, která se až neúměrně prodlužuje. Je to ale jen malý výčet akcí týkajících se sportu, které se buď udělaly, nebo se připravují. 

František Jobek, zastupitel města

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne