Slider

Rozhýbali jsme velkou část Příbrami a chceme v tom pokračovat

Sport | Leden 2024

Cvičení se koná na zimním stadionu, cvičit lze ale také online z domova. Foto: Fit senior

Doporučení na důležitost pohybu se na nás valí ze všech médií i od lékařů. Stále více se dostává do povědomí fakt, že zdraví máme z velké míry ve svých rukou. Jenže co dělat, když už má člověk nějaký věk, nemá se cvičením zkušenosti nebo ho zdravotní stav limituje v běžném životě, natož při sportu? Jak začít, když je člověk vlastně jen obyčejně líný? Nastartovat můžete s Fit seniorem.

 

Fit senior vznikl v Příbrami před 11 lety s ambicí rozhýbat příbramské seniory. Většina ze stovek lidí, kteří se v průběhu času připojili, jsou členy dodnes, ve spolku si našli nové podobně naladěné přátele, a vznikla tak velmi příjemná komunita. V lednu je příležitost se mezi aktivní seniory přidat, a to zrovna do jedné z nově otevřených lekcí. 

Rozšiřujeme lekce a zapojujeme nové lektory. Po dlouhé době jsme schopni nabídnout místo většímu množství nových zájemců. Konkrétně připravujeme lekci jógy pro seniory v Domu jógy s jogínkou Kateřinou Bílikovou. Druhou novinkou bude fyzio cvičení a SM systém (Stabilizační a Mobilizační Systém) ve spolupráci s lektory z Fyzio Body Profík v zrcadlovém sále na zimním stadionu. Rozhýbali jsme už velkou část Příbrami a chceme v tom rozhodně pokračovat. 

Lekce začínají v polovině ledna, zájemci mohou pro veškeré informace a přihlašování volat na 777 176 713 nebo psát na e-mail hovorkova@fitseniorpribram.cz nebo se přijít informovat do klubovny Fit senior v přízemí budovy I. polikliniky Na Příkopech 103. 

Někdo by mohl namítat, že už je na cvičení starý nebo už se za celý život naběhal dost a teď chce mít konečně klid. A prohlubující se zdravotní potíže nebo bolest řeší léky. Ale pohyb je lék (skoro) na všechno. Cvičit se dá v každém věku a vždy se dá vybrat pohyb, který je prospěšný. Naši klienti jsou někdy až překvapeni, jaký vliv má pravidelné cvičení na kvalitu jejich života a diví se, proč nezačali dřív. Na argument věku či zdravotní limitace odpovídáme nabídkou cvičení na židlích, které zvládne opravdu každý. Nedostanete se z bytu nebo vám vadí kolektiv? Dvakrát týdně cvičíme online. Snažíme se nabídnout pestrou škálu aktivit v různé obtížnosti, aby si vybral opravdu každý. 

Chcete být také Fit senior? Zavolejte na telefonní číslo 777 176 713 a informujte se o všem, co vás zajímá. Většina aktivit je díky podpoře města Příbram, Středočeského kraje a dalších partnerů zdarma a cvičení za symbolický poplatek. Podrobnosti najdete na webu fitseniorpribram.cz

Kristina Hovorková
Fit senior Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne