Slider

Rekonstrukce pavilonu ve Zdaboři přinese 20 nových lůžek

Zdravotnictví | Listopad 2020

Oblastní nemocnice Příbram - lůžka následné péče. Foto: ONP

V příbramské nemocnici zahájili rekonstrukci dalšího patra pro následnou péči. Investice Středočeského kraje činí téměř 40 milionů korun.

 

Příbramská nemocnice zahájila rekonstrukci druhého nadzemního podlaží pavilonu E v areálu ve Zdaboři. Má zde vzniknout kompletně nové oddělení následné péče, včetně zázemí pro personál a vybudování únikového schodiště. Během stavebních prací bude realizována také zvuková izolace vzduchotechniky v úrovni střechy. 

Podle projektu by cena rekonstrukce neměla překročit 38 milionů korun, a to včetně přístrojového vybavení. Díky investici kraje zde vznikne celkem osm dvoulůžkových a čtyři jednolůžkové pokoje, které je možné v případě potřeby vybavit také dvěma postelemi. Stavební práce mají být dokončen v polovině příštího roku. „Lůžka následné péče jsou v naší nemocnice velmi dobře využívána a i demografická křivka ukazuje, že je to krok správným směrem,“ řekl při slavnostním zahájení rekonstrukce ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada. 

Podle informací středočeského hejtmanství by příští rok měly být zahájeny rekonstrukční práce také v pavilonu N, kde sídlí dětské oddělení. V nedávné době byla ve zdabořském areálu zateplena budova H. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne