Slider

Reakcí na vandalské útoky u gymnázia je kamera

Bezpečná Příbram | Únor 2020

Po loňském rozšíření kamer dohledového systému přibyl z rozhodnutí vedení města další kamerový bod v blízkosti Gymnázia v ulici Legionářů.

Opakované ničení městského mobiliáře a další projevy vandalismu vedly k tomu, že město rozhodlo o instalaci nové kamery u Gymnázia Legionářů. Škody neznámého vandala nebo vandalů se v posledních týdnech vyšplhaly na desítky tisíc korun.

Vloni v létě radnice informovala o instalaci dalších kamer v Příbrami. Novými lokalitami jsou ulice Pod Čertovým pahorkem, Hrabákova, Brodská, Boženy Němcové nebo areál Oblastní nemocnice Příbram.

Část městských kamer je umístěna na budovy ve vlastnictví města nebo jiných institucí. V některých případech se radnice dohodla se společenstvími vlastníků bytů o instalaci na jejich domy. Společenství přistoupila na bezúplatné umístění kamer.

V Příbrami nyní fungují téměř dvě desítky kamer městského dohledového systému, které obsluhují městští strážníci. Centrum pro dohled se nachází v sídle Městské policie Příbram na náměstí T. G. Masaryka. Přehled všech kamerových bodů najdete na webu bezpecnapribram.cz.

Stanislav D. Břeň

 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne