Slider

Radnice přijímá nominace na Cenu města Příbrami

Krátce | Říjen 2023

Návrhy na Cenu města Příbrami pro rok 2024 bude možné podávat od 1. října do 30. listopadu letošního roku. Foto: František Gahler

Občané mohou své návrhy zasílat prostřednictvím formuláře, který lze vyplnit online na webu pribram.eu, případně ho lze stáhnout do počítače a vyplněný poslat e-mailem na adresu cenamesta@pribram.eu, nebo ho odevzdat v Informačním centru města Příbram na adrese Pražská 129. 

Ve formuláři je třeba uvést jméno navrhovatele a kontakt. Na anonymní návrhy nebude brán zřetel. V případě nominace kolektivu je třeba uvést kontakt na jeho zástupce. Doručené návrhy posuzuje pracovní skupina, jejíž členy jmenuje starosta města Příbram. Pracovní skupina návrhy vyhodnotí a doporučí radě města vhodného kandidáta či kandidáty. Rozhodnutí, kdo z uvedených kandidátů ocenění získá, náleží zastupitelstvu města. 

Cena města Příbrami je oceněním udělovaným za významný přínos k rozvoji města Příbrami a regionu a je předávána zpravidla jednou ročně během závěrečného koncertu Hudebního festivalu Antonína Dvořáka. Mohou ji získat jednotlivci, právnické osoby či kolektivy. Cena může být udělena také in memoriam. V minulosti ji získali Ján Chvalník (2023), Jiří Dohnal (2022), Hana Ročňáková, Antonín Dvořák III a Josef Velfl (všichni v roce 2021). 

Jana Klímová
Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne