Slider

Půlmaraton rozběhal Příbram. Přilákal více než 400 sportovců

Sport | Červenec - srpen 2022

Hromadný start Příbramského půlmaratonu na Novém rybníku. Foto: BBP

Půlmaraton je jedním z nejdelších závodů Brdského běžeckého poháru. Ten v létě pokračuje několika dalšími štacemi.

Příbramský půlmaraton 2022, který se běžel 11. června, jako by v několika aspektech kopíroval loňský ročník. Předně se organizátorům podařilo přilákat shodně více než 400 běžců – od dětských nadšenců, pro které byly zdarma připravené kratší závody, až po dospěláky a týmové štafety, na které čekalo 21 098 metrů.

„Těší nás, že jsme po covidové pauze rozhýbali ještě víc dětí než loni. A zároveň vidíme, že půlmaraton funguje jako magnet, který do Příbrami přilákal návštěvníky z Berouna, Prahy, Blatné, Plzně a prakticky ze všech okolních příbramských obcí,“ řekl za pořádající Tri Klub Příbram Aleš Barášek.

Vlivem rekonstruované Milínské ulici se běžecký den opět přesunul do areálu Nový rybník jako v roce 2021. „To, co jsme původně brali jenom jako dočasný azyl, se nakonec ukazuje jako skvělé místo pro konání takto velké sportovní akce. Půlmaraton 2023 proto zřejmě bude startovat znovu na Nováku,” uvedl Petr Švarc, další spolupořadatel.

A třetí věc, která byla letos jako přes kopírák, je výsledková listina. Sedmý ročník prestižního závodu kolem Nováku a Fialáku ovládl opět Zdeněk Zeman z Blatné. Více než 21 km zvládl uběhnout za 1.19, tedy průměrným tempem pod čtyři minuty na kilometr.

„Příbramský půlmaraton je specifický především přátelskou atmosférou a skvělou organizací,” pochvaloval si Zdeněk Zeman po závodu. Postaví se na start znovu v příštím roce? „Pokud to okolnosti umožní, tak bych se určitě rád zúčastnil i ročníku 2023. Je to fajn akce,” dodal absolutní vítěz.

 

Brdský běžecký pohár – léto 2022

  • 3. 7. Lochovice – Plešivec (5,5 km)
  • 14. 8. Žebrácká 25 (25 km)
  • 20. 8. Běh krajem J. J. Ryby (9 km)
  • 28. 8. Karlštejnská 9 (9 km)

 

Lukáš Rozmajzl, Brdský běžecký pohár

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne