Slider

Půdní vestavby jako příležitost pro další rozvoj škol

Školství | Říjen 2021

Základní škola Jiráskovy sady.

V souvislosti se zkvalitňováním výuky na jednotlivých školách je cílem města budovat odborné učebny. Aktuálně se připravuje projektová dokumentace k půdní vestavbě na ZŠ Jiráskovy sady.

 

Další z příbramských škol je vytipována na půdní vestavbu, tentokrát jde o ZŠ Jiráskovy sady. K podání žádosti o dotaci je potřeba vypracovat projektovou dokumentaci. „Vedení města zpracovalo podrobnou odbornou analýzu podmínek vzdělávání na příbramských základních školách. Analýza ukazuje dvě oblasti, které je třeba řešit, a to omezené kapacitní možnosti škol ve staré Příbrami a dále pak zvyšování kvality vzdělávání, což souvisí s potřebou budování odborných učeben. Řešení těchto oblastí se od sebe nedá oddělovat,“ řekla místostarostka Zorka Brožíková. 

Jedním z řešení je budování odborných učeben. Kromě vlastního financování městem se při budování odborných učeben nabízí možnost čerpání dotací z programu IROP pro roky 2021–2027. „Příbram aktuálně připravuje projektovou dokumentaci na půdní vestavbu na Základní škole Jiráskovy sady tak, aby bylo možné podat žádost o dotaci z programu IROP. Stejným způsobem postupují ředitelé ostatních příbramských škol. Ti se zaměřili na přípravu studií a projektových dokumentací pro výstavbu odborných učeben v jednotlivých školách,“ dodala Zorka Brožíková. Současně se budou připravovat další variantní řešení pro případ, že by školy s podáním žádostí nebyly úspěšné. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne