Slider

Psí park už slouží veřejnosti

Rozvoj města | Srpen, září 2021

Nové psí hřiště s agility prvky. Foto: Eva Švehlová

Od pondělí 2. srpna je v Příbrami otevřeno druhé psí hřiště s agility prvky, které je určeno pro malá i velká plemena psů. Nachází se v blízkosti rekreačního areálu Nový rybník.

Padák či Fialův rybník jsou každodenním cílem řady příbramských pejskařů. Nyní mohou navštívit nový psí park v blízkosti Junior klubu. Na oplocené ploše o rozměrech 35 x 70 metrů jsou instalovány agility překážky pro všechna plemena psů. „Ačkoliv sama nejsem pejskařem, mám radost, že se nám podařilo toto zařízení vybudovat. Psí park je pro mnohé jediným místem, kde si dovolí svého čtyřnohého přítele bez obav pustit z vodítka, a navíc jsou tato zařízení vhodná pro socializaci psů,“ uvedla po otevření areálu místostarostka Zorka Brožíková. 

Příbram má na svém území druhý psí park postavený v průběhu posledních dvou let. Výstavba psího hřiště vyšla na zhruba 630 000 korun, přičemž agility prvky a mobiliář jsou v ceně 280 000 korun a náklady na oplocení činily 350 000 korun. Areál bude veřejnosti otevřen denně, a to v období od dubna do září v čase od 8.00 do 20.00 a od října do března od 9.00 do 17.00. Návštěvníci by se měli řídit pokyny v provozním řádu. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne