Slider

Prvním příbramským miminkem byl Matej

Život v Příbrami | Únor 2020

Matej je prvním dítětem, které se v Příbrami narodilo v roce 2020. Na svět přišel několik minut po čtvrté ranní. Ve Středočeském kraji se před ním narodili ještě Marek v Mladé Boleslavi a Vít v Kladně.

Prvním miminkem, které se letos narodilo v příbramské nemocnici, byl Matej. Chlapec přišel na svět císařským řezem 1. ledna tři minuty po čtvrté ranní a vážil 3670 gramů. V loňském roce proběhlo v Oblastní nemocnici Příbram celkem 1248 porodů.

Prvním letošním miminkem Středočeského kraje je chlapec Marek, který se narodil už 15 minut po půlnoci na porodnickém oddělení Oblastní nemocnice Mladá Boleslav. Pomyslné druhé místo má chlapec Vít, kterého přivítali na Nový rok v 2.35 v kladenské porodnici. Příbramský Matej byl třetím miminkem kraje a první dívka – Eliška – se letos těsně před pátou ranní narodila v Hořovicích.

Rodiče prvního narozeného dítěte v kraji získali od středočeského hejtmanství šek na 10 000 korun společně s dárkovým balíčkem obsahujícím dětskou výbavu.

Gynekologicko-porodnické oddělení příbramské nemocnice zajištuje plné spektrum gynekologicko-porodnické péče. Zaměřuje se na minimálně invazivní chirurgii a poskytuje veškerou předporodní, porodní a poporodní péči. Zároveň oddělení preferuje moderní metody vedení porodu. Součástí služeb je péče o riziková těhotenství, péče o poruchy plodnosti.

 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne