Slider

První místo pro Příbram vybojovala Viktorie Křivová

Sport | Leden 2023

Viktorie Křivová vévodila mladším žačkám. V Příbrami byla silná konkurence celkem 140 závodníků z celé republiky. Foto: BK Příbram

O víkendu 10.–11. prosince se v Příbrami uskutečnily soutěže žákovských kategorií v krasobruslení, které se konaly v rámci Českého poháru. Pro některé kraje (např. Středočeský) to byla poslední nominační soutěž na Zimní olympiádu dětí a mládeže ČR, která se v lednu uskuteční v Královéhradeckém kraji a na které se představí i Viktorie Křivová. Konkurence byla veliká, do Příbrami se sjelo 140 závodníků z celé ČR.

Domácí závodnice se na Příbramském Kahanu 2022 ve velké konkurenci neztratily a svými výbornými výkony si mnohdy vylepšily osobní bodová maxima. Zde jsou výsledky našich závodnic: Mladší žačky: 1. místo Viktorie Křivová, 33. místo Kristýna Šindelářová; Nováčci: 3. místo Beáta Suchopárová, 13. místo Milena Mahí Doganová; Žačky: 29. místo Johana Harantová. Klára Štefány se z důvodu zranění nemohla zúčastnit. V čase mezi soutěžemi se představily i nejmladší naděje BK Příbram.

Celá soutěž proběhla s podporou města Příbram, a to jak finanční, tak prostřednictvím účasti místostarosty Miroslava Peterky. Významná byla pomoc všech zaměstnanců zimního stadionu v čele s ředitelem SZM Janem Slabou. Díky osobní přítomnosti pomohli k bezproblémovému průběhu akce s příjemnou atmosférou. Poděkování patří i rodičům a činovníkům Bruslařského klubu Příbram.

Jitka Charyparová
Bruslařský klub Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne