Slider

Prostředky z transparentního účtu se pomáhá i děkuje

Život v Příbrami | Září 2020

Finanční pomoc z veřejné sbírky je v první řadě určena samoživitelkám a samoživitelům, kteří nedosáhli na finanční podporu od státu.

Peníze z městské sbírky, která byla vyhlášena v dubnu tohoto roku, mohou čerpat v první řadě samoživitelky a samoživitelé. Výtěžek je dále určen pro občany, kteří během koronakrize pomáhali ostatním.

 

Na začátku dubna město Příbram vyhlásilo veřejnou sbírku, kam mohli a doposud mohou přispět všichni, kteří chtějí pomoci osobám postiženým koronavirem nebo poděkovat těm, kteří se o pomoc zasloužili.  

Výtěžek „koronavirové sbírky“ z transparentního účtu je určen pro dvě skupiny osob. „Účet byl zřízen na pomoc potřebným a určitá část vybraných prostředků půjde také jako poděkování těm, kteří neváhali ve velmi náročné situaci přispěchat s pomocnou rukou,“ přibližuje rozdělení finančních prostředků z transparentního účtu místostarosta Martin Buršík.  

Finanční pomoc z veřejné sbírky je v první řadě určena samoživitelkám a samoživitelům, kteří nedosáhli na finanční podporu od státu. Občané, kteří spadají do uvedené skupiny, si mohli až do 21. srpna podat žádost na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví.  

Druhá část prostředků putuje jako poděkování těm, kteří v nejtěžší době pomáhali. Pro ty město připravilo poukázky do příbramských restaurací. V čase redakční uzávěrky bylo na transparentním účtu téměř 60 000 korun. Transparentní účet veřejné sbírky je veden u České spořitelny a stále můžete přispívat na účet 90018-521689309/0800. Podrobnosti najdete na webu pod odkazem bit.ly/2PiecV0.  

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne