Slider

Prohlídky s havíři, koncerty i symbolické vstupné

Život v Příbrami | Říjen 2022

Havířské šprýmování je na programu i letos. Foto: Hornické muzeum Příbram

Hornické muzeum Příbram chystá na říjen několik zajímavých akcí, které mohou přilákat zájemce o hornickou minulost a zvyky či hudbu v prostředí průmyslové architektury.

Na pátek a sobotu 14.–15. října připravilo muzeum program pro děti i dospělé. V areálu dolu Anna budou probíhat prohlídky Prokopské štoly doprovázené pohádkami a vyprávěním havířů. Do tajuplně osvětleného podzemí se návštěvníci dovezou důlním vláčkem. Páteční program je určen pro školy, sobotní pro širokou veřejnost. Vzhledem k omezené kapacitě je nutná předchozí rezervace na telefonním čísle 318 630 149. Akce se s ohledem na bezpečnostní předpisy nemohou zúčastnit děti mladší tří let.

V neděli 16. října se od 18.00 v šachetní budově dolu Vojtěch uskuteční koncert sborů Arytmie Praha a Gambale. Prostředí nádherné průmyslové architektury zdejší národní kulturní památky slibuje nevšední kulturní zážitek.

Při příležitosti státního svátku a Dne Středočeského kraje v pátek 28. října otevírá muzeum své expozice i mimopříbramské pobočky za symbolické vstupné jednu korunu. V areálu Ševčinského dolu bude navíc od 10.00 do 16.00 připraven zábavný program pro rodiče s dětmi s názvem Havířské šprýmování, který hravou formou přiblíží práci i každodenní život horníků v minulosti. Návštěvníci se mohou těšit např. na zábavné kvízy s hornickou tematikou, na jízdu hornickým vláčkem nebo na hledání vzorků minerálů na odvalu – zájemcům doporučujeme přinést si vlastní kladívka.

Stanislava Moravcová, Hornické muzeum Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne