Slider

Probíhající práce u Dolejší Obory oddálily opravy v Milínské

Rozvoj města | Srpen, září 2021

Milínská ulice objektivem Evy Švehlové

Potřebné práce na komunikacích s sebou přináší dopravní omezení a uzávěry. Zásadní komplikací v dopravě bude výměna vodohospodářského majetku v Milínské ulici, která zasáhne také část ulice Dlouhá.

Již dříve avizované zahájení rekonstrukce v Milínské ulici, která bude rozdělena do tří etap a na několik měsíců zásadně omezí dopravu, bylo termínově posunuto. Práce budou koordinovány tak, aby nedošlo k dalšímu omezení autobusové dopravy, která je nyní v době rekonstrukce mostu u Dolejší Obory, realizované Ředitelstvím silnic a dálnic, z části vedena právě Milínskou ulicí. 

První etapa výměny vodohospodářského majetku se dotkne spodní části Dlouhé ulice, úseku od Milínské ulice po Komenského náměstí. „Její realizace bude probíhat zhruba do poloviny listopadu, tedy do doby, kdy budou dokončeny práce na kruhovém objezdu u Dolejší Obory. Po otevření zmíněné okružní křižovatky a vrácení autobusové dopravy na běžné trasy se práce na výměně vodohospodářského majetku posunou již přímo do Milínské ulice, která po dobu trvání druhé a třetí etapy bude neprůjezdná,“ vysvětlil příbramský starosta Jan Konvalinka. K posunu zahájení stavby se přistupuje především proto, aby se předešlo dalším komplikacím v provozu autobusové dopravy. 

Ve druhé etapě budou práce probíhat v úseku od křižovatky ulice Dlouhá po Alešovu a ve třetí etapě pak mezi křižovatkami ulic Alešova a Mixova. „Z důvodu velkého provozu těžké techniky, manipulace s materiálem a potřeby vytvoření skladových deponií není možné tyto práce provádět za běžného provozu, s čímž souvisí také vyparkování vozidel a částečné uzávěry parkoviště,“ dodal starosta. Pro obyvatele Milínské ulice bude po dobu rekonstrukce uvolněno parkoviště na Flusárně, které donedávna využívali především řidiči nákladních vozidel, pro které je v provozu soukromé parkoviště nacházející se v ulici V Lukách. 

Milínská ulice projde celkovou rekonstrukcí. „Milínská ulice je komunikací I. třídy, což znamená, že je v majetku státu a ve správě ji má Ředitelství silnic a dálnic. Právě ŘSD tedy bude zajišťovat zmíněnou rekonstrukci povrchů. Této části rekonstrukce ovšem musí předcházet výměna vodohospodářského majetku, který je ve vlastnictví města,“ dodal místostarosta Martin Buršík. Tyto práce provede společnost 1. SčV, která zakázku vysoutěžila za necelých 21 milionů korun bez DPH. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne