Slider

Proběhly konkursy na ředitele škol

Školství | Červenec, srpen 2020

V polovině prázdnin budou mít tři mateřské školy a jedna základní škola nové ředitelky.

Při výběru se přihlíželo především k tomu, jakou mají uchazečky vizi, jak chtějí příslušnou školu dále rozvíjet.

 

V letošním roce vyhlásila Příbram konkursní řízení na čtyři pozice vedoucích pracovníků škol. Důvodem vypsání konkursů byla skutečnost, že současným ředitelkám Mateřské školy Perníková chaloupka, Mateřské školy Pohádka a Mateřské školy Jana Drdy končilo šestileté funkční období a ředitel Základní školy Jiráskovy sady se funkce vzdal.  

Uchazeči mohli předkládat své přihlášky do 30. dubna. Do konkursu na pozici ředitelky ZŠ Jiráskovy sady se přihlásily dvě kandidátky – Šárka Jendruščáková a Monika Topinková. Příbramští radní vybrali první uchazečku, která byla doporučena konkursní komisí.

Na post ředitelek školek aspirovala vždy jen jedna uchazečka, a to ve všech případech stávající ředitelka. 15. června tak rada města jmenovala ředitelkou MŠ Perníková chaloupka Radku Štáhlovou, MŠ Jana Drdy bude řídit i nadále Jana Šille a MŠ Pohádku povede Martina Pilná. Všechny tři ředitelky přesvědčily konkursní komisi, že jsou ve vedení mateřských škol oprávněně. 

Konkursní komise posuzovaly vize uchazeček, a to zejména v souvislosti s dalším rozvojem škol. Všechny jmenované ředitelky se ujmou svojí funkce 1. srpna 2020. 

Zorka Brožíková, místostarostka města

 

 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne