Slider

Příznivci kultury si vyšlápli na KulTúru

Krátce | Květen 2021

Cesty za poznáním a zábavou je možné realizovat i ve svém blízkém okolí.

Cesty za poznáním a zábavou je možné realizovat i ve svém blízkém okolí. S inspirací přišlo Městské kulturní centrum Příbram, které připravilo projekt KulTúra.

 

Příbram má celou řadu míst, kde se v běžném roce konají kulturní a společenské akce. „V současné době kultura s ohledem na vládní nařízení dlouhodobě stagnuje. I přesto, nebo možná právě proto se snažíme stále vymýšlet zajímavé alternativy. Kolegové z Městského kulturního centra připravili projekt KulTúra, který zájemce provedl po zásadních místech spojených s příbramským kulturním životem,“ řekl k projektu starosta Jan Konvalinka. 

Jak název projektu napovídá, jednalo se o putování za kulturou, tedy za místy, kde se kultura běžně odehrává. Na těchto místech, většinou u vchodových dveří do objektu, byly umístěny soutěžní otázky týkající se daného místa. Jejich zodpovězením se účastníci mohli zapojit do soutěže o vstupenky na některé z plánovaných promítání v Letním kině Příbram nebo vstupenky na Cirk La Putyka. Akce běžela od 23. března do 18. dubna. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne