Slider

Prioritou jsou spoje do škol a zaměstnání

Doprava | Únor 2022

Kvůli omikronu jsou prováděna opatření v dopravě. Týkají se autobusů i vlaků. Foto: Pixabay

V reakci na nárůst výskytu mutace omikron přikročilo vedení Středočeského kraje k některým opatřením v provozu veřejné dopravy. Týkají se autobusů i vlaků.

Vzhledem k nárůstu incidence mutace covid-19 omikron v populaci, která se týká i řidičů autobusů a členů vlakových čet na železnici, Středočeský kraj v polovině ledna rozhodl o opatření s cílem zajistit provozuschopnost veřejné hromadné dopravy na území kraje. 

Prioritou zůstávají podle kraje školní spoje a spoje v dopravních špičkách do a ze zaměstnání. Na webu Pražské integrované dopravy je k dispozici seznam spojů, jež budou v případě velké nemocnosti řidičů v režimu mimořádného výpadku. Cestující tak budou mít přehled spojů, u kterých hrozí potenciální riziko zrušení i s označením pravděpodobnosti s ohledem na počet nemocných řidičů. Dispečink PID ve spolupráci s dopravci aktualizuje tento seznam vždy v 19.00 před příslušným dnem. Kraj současně oznámil posílení kapacity dispečerského řízení. 

„I přes takto nastavená opatření nelze vyloučit, že v jednotlivých případech nedojde k neočekávanému výpadku spojů, který může vyplývat z pozitivních záchytů v rámci povinného testování provozních zaměstnanců při příchodu na pracoviště,“ uvedl Oldřich Buchetka, tiskový mluvčí Integrované dopravy Středočeského kraje. Opatření platí do odvolání, podle předpokladů by to mělo být do poloviny letošního února. 

Aktuální informace jsou zveřejňovány denně na webu pid.cz a na Facebooku, Instagramu, Twitteru (vždy opět na stránkách či kanálu PID) a na PID Lítačce, která je k dispozici v podobě aplikace pro mobily (iOS i Android). 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne