Slider

Přijďte se podívat a pohrát si

Školství | Duben 2022

MŠ Školní pořádá každé dubnové úterý od 10.00 do 11.00 dny otevřených dveří „Brouček“. Foto: Shutterstock

Přemýšlíte o tom, které mateřské škole svěříte svého malého špunta? MŠ Školní pořádá každé dubnové úterý od 10.00 do 11.00 dny otevřených dveří „Brouček“. Přijďte si pohrát s dětmi a trochu se naladit na novou životní etapu, která vás brzy čeká.

 

MŠ Školní má vzdělávací program nazvaný Ruku v ruce hned poznáváme svět. Jsme školka s velkou zahradou v přírodním stylu, kde děti při svých hrách mohou zahlédnout nejenom kosy a sýkorky, ale i veverky a zajíce, které teď v zimě společně přikrmujeme. Ve třídách máme i morče Bobinku, želvu Žofku a šneka Pepíka. K pozorování líhnutí sýkorek v přímém přenosu využíváme ptačí budku s kamerou a jezdíme za zvířátky do záchranné stanice v Makově. Sběrem víček, hliníku, papíru i kaštanů finančně podporujeme lamu Emu v plzeňské zoo a čápa v Makově. 

Když napadne sníh, máme na zahradě pořádný kopec, kde si děti užívají zimních radovánek a ježdění na lopatách. Jakmile se oteplí, dostanou na cestách velké zahrady zelenou koloběžky a odstrkovadla. Pokud to současná problematická doba s pandemií dovoluje, několikrát do roka připravujeme na zahradě společný program nejenom pro děti, ale pro celé rodiny. V tomto školním roce to byly např. halloweenská bojovka a přivítání sv. Martina. Čeká nás Velikonoční zajíček, který za plněné úkoly ukryje pro děti překvapení, oslava svátku maminek a křepčení malých čarodějů a čarodějnic. V červnu bychom rádi pozvali rodiče s dětmi k oslavě jejich svátku, a to se skauty a jejich soutěžemi. Na jaře a na podzim si při společném úklidu zahrady s rodiči a dětmi opékáme buřtíky a vycházky na nedaleký Nový rybník nebo Fialák nám dávají další možnosti k pozorování přírody. Nově zřízená vlaková stanice usnadňuje oblíbené cesty vláčkem třeba do Březnice. Pro malé rozumbrady máme k dispozici interaktivní tabuli, tablety nebo Magic box s výukovými programy. Ani naše ruce nezahálejí. S dětmi vyrábíme, řežeme, vrtáme, šroubujeme, a to při dodržení bezpečnosti, opravdovými nástroji. 

Rodiče si mohou vybrat, zda chtějí dítě vzdělávat ve třídě věkově smíšené, kde jsou spolu sourozenci a kamarádi, nebo rozdělené na mladší a starší děti. Již tradičně zajišťujeme kurzy plavání a Aktivní školku, která je zaměřena na pohybové aktivity ve velké tělocvičně pod vedením zkušeného instruktora. Pravidelně za námi jezdí divadélka i hudebníci. Pro nejstarší děti nabízíme místo poledního odpočinku seznamování s angličtinou či tzv. Školičku s cílenou přípravou pro základní školu. Pro předškoláčky byla v posledních dvou letech připravována také distanční výuka, aby měli na „základce“ co nejsnadnější start. Chceme, aby děti byly spokojené a získávaly co nejvíce sebedůvěry, a to jak venku, tak i v prostorách školky a později ve škole. Navštivte nás během dnů otevřených dveří nebo na webu msskolnipb.cz

Romana Plecitá, MŠ Školní

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne