Slider

Příbramští sportovci se ve Freibergu rozhodně neztratili

Sport | Listopad 2023

V „příbramských“ barvách zavítala do Freibergu pětice reprezentantů. Foto: město Příbram

V květnu letošního roku obdrželo město Příbram pozvání partnerského města Freiberg na 40. ročník Podzimního běhu (40. Freiberger Herbstlauf). Běžecký závod s dlouholetou tradicí pořádají ve Freibergu společně dva místní spolky – triatlonový a lyžařský.

V rámci Podzimního běhu je ve Freibergu každoročně organizováno několik druhů tras – od závodu na 400 m pro nejmenší účastníky až po 21,1 km dlouhý půlmaraton pro aktivní sportovce. Letošní ročník, který se uskutečnil v sobotu 16. září, nabídl zájemcům také závody v disciplíně nordic walking nebo 10km trasu na jednokolkách. 

Město Příbram oslovilo s nabídkou účasti na tomto závodě Triatlon team Příbram, který vybral ze svých řad celkem pět sportovců. Markéta Ficová a Eva Koutná se zúčastnily závodu na 10 km žen, Antonín Mígl a Jan Parez běželi stejně dlouhou trasu v mužském závodě. Roman Koutný absolvoval půlmaraton. 

Příbramští sportovci reprezentovali naše město velmi úspěšně. Nejlepšího výsledku dosáhla Markéta Ficová, která získala bronzovou medaili. Eva Koutná skončila na sedmém místě z celkového počtu 45 závodnic. Antonín Mígl doběhl jako pátý, Jan Parez sedmnáctý – z celkového počtu 75 běžců. Roman Koutný obsadil v půlmaratonu šesté místo. Ve svých věkových kategoriích se všichni zmiňovaní účastníci a účastnice umístili na prvním nebo druhém místě. 

Jana Klímová
Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne