Slider

Příbramský půlmaraton slibuje nejen sportovní zážitek

Sport | Březen 2022

Příbramský půlmaraton patří mezi největší atletické akce roku ve městě.

Ačkoli běžci a běžkyně vyběhnou na start Příbramského půlmaratonu 2022 až v sobotu 11. června (pokud to covid dovolí), přípravy na tento den plný sportu jsou již nyní v plném běhu.

 

Příbramský půlmaraton patří mezi největší atletické akce roku ve městě. Loni se ho zúčastnilo více než 400 sportovců všech věkových kategorií, kteří se do Příbrami sjeli z nejrůznějších koutů Česka. 

Letošní sedmý ročník, který má v běžeckém kalendáři vyhrazené datum 11. června 2022, bude mít opět zázemí na Novém rybníku. „Stejně jako v předchozích letech připravíme závody pro všechny zájemce – pro děti a dorost (se startovným zdarma); pro začátečníky fitness běh na 2,5 kilometru; pro týmy možnost absolvovat celou trať formou štafetového běhu; a jako vrchol hlavní závod na 21 097 metrů pro vytrvalce,” vyjmenoval Aleš Barášek za pořádající Tri Klub Příbram. 

Právě štafetový běh je v Příbrami velmi populární. Loni se na start postavilo téměř 50 čtyřčlenných družstev. Speciální kategorií mezi nimi jsou štafety, které budou bojovat o Pohár škol a prvenství mezi reprezentanty příbramských firem. 

Prestižní půlmaratonský závod se v Příbrami běhá pravidelně od roku 2016. Loni poprvé se kvůli opravám silnic jeho trať přesunula z centra města na jeden z uzlových bodů „zelené páteře“, kdy účastníci hlavního závodu běhali kolem Nováku a Fialáku. 

„Letos bude trať stejná. Běžci sice musí absolvovat osm koleček, což zní na první poslech monotónně, ale oproti závodu v ulicích je tato trasa méně kopcovitá, a navíc nabízí účastníkům možnost osmkrát sáhnout po povoleném dopingu. Nejen v podobě občerstvovacích stanic, ale zároveň díky častějším průběhům kolem diváků, jejichž povzbuzování žene běžce vpřed,” vysvětlil další zástupce pořádajícího Tri Klubu Příbram Petr Švarc. 

Pořadatelé letos slibují nový koncept závodu, který bude nejen oslavou sportu a pohybu, ale zároveň vytvoří nezapomenutelný zážitek, podobně jako zažívají v cíli všichni, kdo zdolají více než 21 kilometrů. V neposlední řadě potom půlmaratonský den nabídne možnost dalším příbramským subjektům prezentovat se při tomto sportovním svátku. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne