Slider

Příbramské zastupitelstvo zřídilo osadní výbory

Život v Příbrami | Prosinec 2022

Osadní výbory jsou také pořadateli kulturních a společenských akcí. Záběr z letošní drakiády ve Zdaboři. Foto: OV Zdaboř

Občané, kteří mají zájem o členství v osadním výboru a splňují zákonné podmínky, mohou do poloviny ledna kontaktovat Odbor vnitřních věcí Městského úřadu Příbram.

Zastupitelstvo města Příbram na svém zasedání v pondělí 7. listopadu 2022 zřídilo v částech města tyto osadní výbory: Osadní výbor Brod, Osadní výbor Bytíz, Osadní výbor Jerusalem, Osadní výbor Jesenice, Osadní výbor Kozičín, Osadní výbor Lazec, Osadní výbor Orlov, Osadní výbor Zavržice, Osadní výbor Žežice, Osadní výbor Příbram III – Sázky, Osadní výbor Příbram V – Zdaboř, Osadní výbor Příbram VI – Březové Hory, Osadní výbor Příbram IX – Nová Hospoda. 

Osadní výbory představují oblast možné aktivity občanů. Měly by napomoci občanům žijícím ve vzdálenějších částech k lepší prezentaci a lepšímu prosazení řešení problémů v jejich místní části v zastupitelstvu města. Zastupitelstvo města zároveň díky osadním výborům získává zpětnou vazbu přímo od svých občanů.

Nominace na členy osadních výborů bude v konkrétních částech realizována formou poptávky, kdo by měl o práci v osadních výborech zájem. Jednáním s místními svazky a občany v příslušné části obce, pro kterou byl osadní výbor zřízen, byl pověřen místostarosta Miroslav Peterka. Ten bude s občany jednat o návrzích na členy a předsedy osadních výborů.

Pokud máte zájem o členství v osadním výboru a splňujete podmínky dané zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (máte trvalý pobyt v té části obce, pro kterou je osadní výbor zřízen), kontaktujte Městský úřad Příbram, Odbor vnitřních věcí do 13. ledna 2023 na e-mailovou adresu: ivana.makosova@pribram.eu, případně na telefonním čísle: 318 402 237.

Ivana Novotná-Kuzmová

Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne