Slider

Příbramské bruslařky uspěly v Břeclavi i v Litvínově

Sport | Únor 2023

Příbramská Beáta Suchopárová byla na bedně v Břeclavi nejvýše. Foto: BK Příbram

Děvčata Bruslařského klubu Příbram se po vánoční odmlce rozjela změřit své síly, tentokrát do Břeclavi na soutěž Českého poháru a do Litvínova na soutěž Poháru ČKS.

Na Českém poháru na Moravě startovaly dvě příbramské závodnice. Nejprve v kategorii mladších žaček Viktorie Křivová velice kvalitním výkonem se zařazením dvou dvojitých Axelů a trojitým Salchowem obsadila druhé místo z 32 závodnic. V neděli pak v kategorii starších nováčků excelovala Beáta Suchopárová a bezchybnou jízdou se třemi dvojitými skoky vybojovala první místo mezi jedenácti soupeřkami. 

V Litvínově v rámci Poháru ČKS nastoupila čtyři děvčata BK Příbram a předvedla většinou své nejlepší výkony sezony. Mezi 11 staršími nováčky výborně zabojovala Milena Mahí Doganová, obsadila třetí místo, a získala tak svou první pohárovou medaili. V kategoriích nejmladších žaček a mladších žaček, v nichž startovalo shodně po 30 závodnicích, se umístily na totožné sedmé pozici Lucie Krákorová a Eliška Vaňugová. Klára Štefány byla mezi 30 žačkami třináctá. 

Jitka Charyparová
Bruslařský klub Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne