Slider

Příbramská Bedna oslavila jubileum

Život v Příbrami | Květen 2020

Oslava desetiletého působení Bedny v Příbrami se uskutečnila v pátek 6. března v příbramské restauraci Na Hradbách.

Datum 8. března je významné nejen pro všechny ženy, ale i pro pracovníky, uživatele a všechny příznivce Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Bedna. V tento den roku 2010 otevřela Bedna své dveře všem dětem a mladým lidem, kteří v Příbrami hledají radu, pomoc, podporu či jen místo, kde mohou být sami sebou. Za 10 let fungování Bedny jejích služeb využilo více jak 1620 dětí a mladých lidí.

Oslava desetiletého působení Bedny v Příbrami se uskutečnila v pátek 6. března v příbramské restauraci Na Hradbách. Akce odstartovala v podvečerních hodinách v salónku restaurace, kde příchozí hosty přivítaly hostesky welcome drinkem. Oslavu zahájil proslovem ředitel spolku Ponton Jakub Václavů a vedoucí Bedny Kamila Zelená. Ve svých proslovech shrnuli desetileté fungování Bedny, zejména vyzdvihli ukotvení této sociální služby v síti příbramských sociálních služeb. Zaznělo také emotivní poděkování bývalým i současným pracovníkům Bedny, díky kterým služba funguje tak, jak má. Na nelehké začátky provozu Bedny zavzpomínala i její zakladatelka Kateřina Volfová a svou podporu pracovníkům vyjádřila také poslankyně Věra Kovářová

Po proslovech následovalo promítání Bednaklipu, který natočili sami uživatelé a přiblížili v něm, proč je pro ně Bedna důležitá. V rámci klipu zazněly i gratulace od kolegů z návazných služeb. Po sfouknutí svíček na dortu z cukrárny Upekla a občerstvení se u rautového stolu probíhal další program a tím byla Benefiční aukce na podporu provozu Bedny. Hosté si tak mohli vydražit například den na klubu či v terénu s pracovníkem NZDM Bedna, večeři s ředitelem spolku Ponton nebo drink s vedoucí Bedny, startovné na Příbramský půlmaraton, výrobky z příbramské Vazárny a Točírny či adrenalinový zážitek v TEPfactoru. „Jsme moc rádi, že se hosté do aukce s velkou chutí zapojili. Díky nim se podařilo vybrat více než 22 000 korun a výtěžek použijeme na provoz Bedny. Stejně velké díky patří sponzorům, kteří předměty do aukce věnovali či zprostředkovali,“ řekl Jakub Václavů. Po ukončení aukce probíhala volná zábava až do večerních hodin. 

NZDM Bedna je sociální služba, určená pro děti a mládež ve věku 6–20 let, které tráví rizikově svůj volný čas, anebo jsou ohroženy sociálním znevýhodněním. V současné době klub využije v průměru 22 dětí a mladých lidí denně, v terénu se jedná v průměru o 10 lidí. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování. Bednu provozuje nezisková organizace Ponton. 

red

+ piktogramy play, facebook, internet

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne