Slider

Příbram chce spustit bike sharing

Život v Příbrami | Únor 2022

Na podzim loňského roku byla nově vyznačena cyklotrasa mezi Flusárnou a Drkolnovem. Foto: archiv

Příbramská radnice by si přála, aby lidé v ulicích více využívali sdílená kola, která mohou představovat alternativu ke standardní dopravě pomocí MHD, osobních aut či vlastních kol.

 

Příbram připravuje veřejnou zakázku na provozování systému sdílených kol (tzv. bike sharing) na území města. Cílem tendru je získat cenové nabídky na 40 mechanických a 40 elektro kol včetně zajištění provozu a servisu. 

„Jednou z možností takzvané čisté dopravy ve městě je cyklodoprava. V tomto případě chceme občanům nabídnout možnost sdílených kol, která jsou určena především pro pohyb po městě na kratší vzdálenosti. Příbram je velmi členitým městem, proto se ubíráme cestou, kdy poptáváme jak standardní, tak i elektro kola,“ informoval o záměrech veřejné zakázky 1. místostarosta Martin Buršík. 

Pokud bude zakázka vysoutěžena a realizována, uživatelé sdílených kol budou mít k dispozici i novou infrastrukturu. Na podzim loňského roku byla vyznačena a zprovozněna cyklotrasa, která spojuje Flusárnu a Drkolnov. Z Flusárny se lze na kole pohodlně dostat k Hořejší Oboře a do centra. Na Drkolnově je značení zase napojeno na cyklotrasu, která vede do Bohutína. Ve značení cyklotras chce radnice pokračovat i v letošním roce. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne