Slider

Při návštěvy u seniorů recitovala i pětadevadesátiletá paní Eliška

Školství | Únor 2024

Z adventního setkání dětí a seniorů. Foto: ZŠ Školní

V průběhu adventu zavítali žáci naší školy do domova seniorů na Březových Horách s připraveným vystoupením. Nakonec ale recitovala i paní Eliška, které je 95 let.

 

Dvacet tři žáků třídy 3.B ze ZŠ Školní se se svými učitelkami rozhodli trochu předvánoční nálady rozdat příbramským seniorům. Z dopisů žáčků: „V pátek 15.12. vyrazila naše třída 3.B na Březové Hory do domova seniorů, aby šířila radost a vánoční náladu. S paní učitelkami jsme si připravili vánoční básničky a česko-anglické písničky a koledy. Většina z nás měla trému, hlavně holky. Klukům to tolik nevadilo, ale asi taky měli trochu strach. 

Písničky jsme doprovázeli na různé hudební nástroje a k některým jsme měli připravené obrázky a plyšáky. Paní učitelka nás doprovázela na kytaru. U jedné písničky si s námi senioři i trochu zatančili. Nakonec vystoupení měla Kačka dokonce sólo na housličky s koledou Štědrý večer nastal. 

Všichni dědečkové a babičky tleskali a jásali. My jsme jim rozdali vlastnoručně vyrobená andělská přáníčka s věnováním a básničkou, oříšky a malé ozdobičky pro úsměv na tváři. Když jsme jim přáníčka předávali, byli jsme úplně dojatí. Někteří si s babičkami i trochu povídali. A nakonec jsme neodcházeli s prázdnou. Jako poděkování jsme dostali malé čokoládičky a bonbony. O závěrečné překvapení a pohlazení se nakonec postarala paní Eliška, která nám zarecitovala strašně dlouhou básničku o vánočním stromečku. Nemohli jsme ani uvěřit, že je paní Elišce 95 let a básničku si pamatuje odmala.“ 

My, učitelky, jsme moc rády, že se nám společně s dětmi podařilo vykouzlit úsměv na tváři nejen seniorům, ale i našim malým žáčkům. 

Jana Žáková, Markéta Kubalová
ZŠ Školní

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne