Slider

Premiér a ministr zdravotnictví navštívili Příbram

Krátce | Duben 2020

Na konci února navštívil Příbram premiér Andrej Babiš, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a zástupci Středočeského kraje.

Na konci února navštívil Příbram premiér Andrej Babiš, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a zástupci Středočeského kraje. Nejdříve zavítali do nemocnice.

Po prohlídce akutního příjmu se uskutečnilo jednání s vedením, kde se probírala především personální situace ve zdravotnictví a také problematika úhradové vyhlášky. Obdobná témata se diskutovala i na setkání se zaměstnanci. Podle ministra je v běhu proces, díky kterému by se úhrady od zdravotních pojišťoven měly vyrovnat podle spravedlivého klíče. Po debatě si premiér prohlédl paliativní lůžkové oddělení, které bylo otevřeno před rokem za účasti ministra Adama Vojtěcha.

Následovalo slavnostní otevření babyboxu. Po tiskovém prohlášení na téma koronaviru odjel premiér se zástupci kraje k dalšímu programu. Ten zahrnoval nejdříve návštěvu stanice Hasičského záchranného sboru Příbram a prohlídku techniky a protiplynového polygonu. Následně se Andrej Babiš a hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová setkali se starosty obcí a veřejností, které se konalo v zasedací místnosti na náměstí T. G. Masaryka.

 

 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne