Slider

Předjaří v Příbrami

Život v Příbrami | Březen 2022

První poslové jara... Foto: Béla Bleier, Pexels

Jaro je tu! Již Hromnicemi se matička zem začala otevírat novému životu, i my lidé jsme možná pocítili touhu něco změnit, posunout se, jít ven, dýchat čerstvý vzduch.

 

Jednou z možností, jak dosytit naše těla, je odlehčení stravy, důraz na skutečné potraviny, omezit nákupy v supermarketech, navštěvovat farmářské trhy či menší prodejce, kteří o potravinách, které si nosíte domů, vědí maximum, začít se pídit po lokálních dodavatelích. Už víte, u koho budete brát zeleninu tuto sezonu? Víte, že i v Příbrami si můžete objednat tzv. biobedýnky z farem. 

Začínáme sít semínka zeleniny, květin, bylin, možná zasejeme semínko něčeho nového i sami v sobě. Navštivte místa, kde jste ještě nikdy nebyli, zúčastněte se kurzu nebo jiné akce, která vás zaujala. Nečekané setkání se skutečností, bytostí, knihou či zážitkem může zasít semínko nové životní etapy i u vás v nitru. 

V březnu můžete začít s nejrůznějšími detoxy, sporty, očistami. Je čas spoléhat se sami na sebe, důvěřovat svému tělu a žít tak, jak nejlépe můžeme. Pěstujte si zdravé sociální vazby, při procházce kolem Obory si dejte s přáteli kávu či čaj, postůjte jen tak bez myšlenek a pohleďte na klidnou hladinu vody. O týden později se třeba do té vody ponoříte. Myslete na sebe, neboť když budete vy spokojení, bude stejně tak i vaše okolí a svět kolem vás. Krásné předjaří. 

Zuzana Lavičková

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne