Slider

Prázdniny na maltě

Úvodník | Červenec - srpen 2023

Starosta města Jan Konvalinka

V nadpisu jsem schválně nechal malé "m". Nemám totiž ani trochu v úmyslu propagovat onen přenádherný středomořský ostrov, i když by dovolená na něm musela být bezvadná.

Chci poukázat na fakt, že nás zase čeká stavební léto. V našich končinách je běžné, že se s prázdninami rozjedou stavební stroje a začne se makat. Důvodů to má několik a jsou vcelku pochopitelné. Například opravy ve školách se přece jen lépe dělají, když vám děti nehopkají v čerstvém betonu. Silnice se opravují snáze, když po nich v létě nejezdí tolik aut. A také je stabilnější počasí. Zkrátka, stavbaři si musí vzít volno jindy, léto je tu jen na chvíli. 

Během července a srpna se bude v Příbrami pracovat na několika místech. Největším běžícím projektem je parkovací dům na nádraží. Ten už vykoukl zpoza oplocení a míří vzhůru. Až bude hotový, pojme téměř 180 aut. Do konce prázdnin budou vyměněny mosty ve Školní ulici. Skončí tak dlouhá a dost nepříjemná dopravní uzávěra. Do finále se posunou práce v Prokopské ulici. Ještě do léta bude otevřeno hřiště Na Cihelně a most na bruslařské dráze. Budou probíhat opravy na vodovodní a kanalizační síti. I aquapark se dočká několika zásahů. Přes prázdniny bude vnitřní bazén zavřený, protože budou probíhat opravy technologií a klíčových systémů. Obnovou projde i sauna a parní kabina. Po prázdninách se návštěvníci budou moci těšit i na obnovené skříňky a prostory sprch. Více se o „prázdninách na maltě“ dočtete na stranách 6 a 7. 

V létě bude v Příbrami opravdu živo. A to nejen stavebně, ale i kulturně. Kalendář akcí na léto je zase plný. Každý si najde to své. 

Přeji všem čtenářům prosluněné léto, nezapomenutelné zážitky a šťastné návraty ze všech prázdninových cest. 

Jan Konvalinka
starosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne