Slider

Poznej Příbram má své pevné místo na sociálních sítích

Život v Příbrami | Březen 2020

Díky projektu Poznej Příbram město už tři roky komunikuje na sociálních sítích.

Díky projektu Poznej Příbram město už tři roky komunikuje na sociálních sítích. Nejdřív se uživatelé seznámili se slavnými osobnostmi, poté zajímavými místy a letošek patří příběhům lidí „ze sousedství“.

 

Vytvářet pozitivní obraz města a přilákat do Příbrami nové návštěvníky je základním cílem prezentace města na Facebooku a Instagramu. Snahou je podporovat komunikaci města se společenským přesahem a ukázat Příbramanům, že mohou být na své město pyšní. 

Od roku 2018 vzniká každý měsíc série fotografií, které jsou tematicky zaměřené a následně publikované na Poznej Příbram. První ročník se věnoval osobnostem spojeným s Příbramí a místům, ve kterých tito lidé žili a tvořili. Představili jsme Františka Drtikola, Hermínu Týrlovou, Jana Drdu nebo Pavla Juráčka. V roce 2019 jsme fanoušky „provedli“ příbramským veřejným prostorem. Zastavili jsme se na sídlištích, u zajímavých domů, rybníků, soch nebo na Svaté Hoře. 

Letošní zájem Poznej Příbram patří příběhům lidí, které je možné ve městě potkat. Ve spolupráci s Karlem Krausem a Zdeňkem Kubátem z Gymnázia Příbram a jejich projektem Vzpomínky Příbrami přinášíme seriál neznámých osudů zajímavých Příbramanů. Smyslem projektu je zprostředkovat nevšední příběhy na první pohled všedních lidí z našeho okolí,“ řekl Zdeněk Kubát. Jeho kolega Karel Kraus dodal: „Svět je plný zajímavých příběhů, většina ale časem zanikne. Chceme tyto příběhy nalézt, zpracovat a následně i uchovat, aby pobavily či poučily další generace.“ Fotografie pořizuje Karolina Ketmanová a i letos fotí na telefon, aby snímky na sociálních sítích vypadaly co nejpřirozeněji.

Projekt Poznej Příbram sleduje na Facebooku více než 2100 lidí. Za zmínku stojí, že už v roce 2018 projekt zabodoval v České ceně za PR, kdy získal zvláštní ocenění za příkladný přístup k propagaci města.

 

Zuzana Kučerová

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne