Slider

Pošlete děti k vodě

Volný čas | Říjen 2021

Záběr z rybářského tábora na Loužku.

Děti se vrátily do škol a začal výběr kroužků. Každý rodič chce vybrat takovou zájmovou aktivitu, která bude potomka bavit, něco ho naučí a nebude příliš nákladná. Pošlete děti k vodě – lovit ryby a užít si čas venku.

 

Již mnoho let vede zapsaný spolek ČRS MO Příbram rybářský kroužek. Pro všechny děti je zdarma, protože vedoucí se věnují této aktivitě s láskou a pocitem dobře odvedené práce. S dětmi chodí k vodě, učí je používat rybářské náčiní a před Vánoci pořádají vánoční besídku. V zimě začíná příprava v tělocvičně (rybolovná technika), která vrcholí velkými závody ve sportovní hale. Na jaře se chystáme na zkoušky a celý kroužek končí v půli června jejich složením a získáním povolenek. 

Děti, které trénují již několik let, se zúčastňují rybářských závodů. O tom, že se jim daří, vypovídají výsledky, jichž dosahují. O své parádní reprezentaci Příbrami se nedávno podělily i se starostou Janem Konvalinkou. 

Každoročně pořádáme letní rybářský tábor na Loužku u Orlíku. Letos se jej od 31. července do 14. srpna účastnilo 40 dětí z Příbramska a 10 dětí z jiných okresů. Táborníci byli rozděleni do čtyř oddílů, o které se staralo celkem osm vedoucích. Kromě rybolovu se věnovali výletům, sportovním aktivitám, jachtingu a hrám ve vodě a v přírodě. Nechyběl táborový oheň se zpěvem a diskotéky. Zájem je každoročně obrovský a mnoho dětí se nemohlo účastnit z důvodu naplněné kapacity tábora. 

Pokud se chcete zapojit do dění v rybářském kroužku při ČRS MO Příbram, navštivte nás vždy v úterý v 17.00 v klubovně rybářů na adrese Za Kaňkou 232. Veškeré informace sdělíme také na tel. 773 255 050. 

Petr Doležal, ČRS MO Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne