Slider

Pošlete děti…

Život v Příbrami | Únor 2020

Na začátku února se v Příbrami konají jarní prázdniny. Děti, které v létě rády jezdí na tábory, si mohou už na jaře (i když stále ještě v zimě) „střihnout“ tábor příměstský. Programových možností je hned několik.

 

… k ledu

Jarní Sportovní příměstský tábor pořádá SZM Příbram v termínu od 3. února do 7. února 2020. V programu, který probíhá každý den od 8.00 do 15.30, je zahrnuto plavání a hry ve vodě, bruslení, pohybové a míčové hry či výtvarné tvoření. Děti lze přihlásit buď na celý tábor, nebo jen na jednotlivé dny. V případě plné obsazenosti však budou preferovány přihlášky na celý týden. Tábor je určen pro děti od 6 do 14 let a kapacita je omezena na 30 dětí. Vyplněné přihlášky jsou přijímány v kanceláři aquaparku nebo e-mailem na polakova@pb.cz, a to až do naplnění kapacity tábora. Přihláška, kde naleznete také podrobný program, více informací a pokyny k platbě je ke stažení na webu szm.pb.cz. Cena na pět dní činí 2400 korun, na jeden den 550 korun. V ceně tábora je oběd.

 

… na divadlo

Příbramské divadlo pořádá příměstský tábor nazvaný Hugova klaunská škola, který je určen pro děti ve věku 6–14 let. Konat se bude ve dnech 3. až 8. února 2020, a to vždy od 7.30 do 17.00, v sobotu se pak uskuteční závěrečné defilé, resp. představení pro rodiče. Pod vedením profesionálních lektorů se děti budou učit některé klaunské dovednosti nebo divadelní triky. Budou také vyrábět kostýmy i kulisy a v neposlední řadě chystat závěrečné představení. Děti rovněž poznají chod divadla a prozkoumají jeho prostory. Cena 2200 korun zahrnuje celodenní program včetně pedagogického a uměleckého vedení, tematického programu, materiálu, pomůcek a stravování (oběd, svačiny).

 

… ke knihám

Knihovna Jana Drdy pořádá v termínu jarních prázdnin od 3. do 7. února 2020 příměstský tábor pro děti z 1.–5. tříd příbramských základních škol. Kapacita je 20 dětí. Děti lze na tábor přihlásit buď na celý týden, nebo jen na jednotlivé dny. Přednost budou mít účastníci na celý týden. Cena celého týdne je 1250 korun a na jednotlivé dny 300 korun na den. V ceně je program a pomůcky, teplý oběd, pití, odborný dozor a pojištění. Program bude probíhat od 8.00 do 16.00 a bude zahrnovat aktivity jak venku, tak v knihovně. Přihlášku si můžete vyzvednout na dětských odděleních Knihovny Jana Drdy anebo stáhnout na webu kjd.pb.cz. Vyplněné přihlášky spolu s platbou v hotovosti budou přijímány na dětském oddělení na nám. T. G. Masaryka do naplnění kapacity, nejpozději do 29. ledna 2020.

 

… k dětem

Pro období jarních prázdnin 3. až 7. února připravil Dům dětí a mládeže Příbram speciální program. Začíná se Veselým pondělím, jehož součástí budou tvořivá dílnička a turnaj o pexesového krále. Na úterý připadá hledání „kešek“ a zdobení látkových tašek. Název středečního programu je sám o sobě dostatečně vystihující – Karnevalová středa. Na čtvrtek připadá pletení z pedigu a společenské hry. V pátek se děti vydají do Prahy a navštíví Českou televizi. Přihlášky je nutné odevzdat do 30. ledna 2020. Zájemci se mohou přihlásit na celý týden, ale i na jednotlivé dny. Cena za den činí 150 korun. Podrobnosti najdete na webu ddmpribram.cz.

 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne