Slider

Popovídat si, zazpívat i zacvičit, užít si kulturu

Život v Příbrami | Prosinec 2023

Pečení cukroví je v plném proudu, ale nezapomeňte také na potravu pro duši...

Potkat přátele, společně si zazpívat, rozvinout svou kreativitu nebo se potěšit příjemným kulturním zážitkem. Takový bude adventní čas v podání Fit senior. Aby nikdo nebyl sám a našel to své potěšení je hlavní, na co jsme mysleli při plánování letošního adventního programu. Nabídka, s níž přicházíme, je pestrá.

 

Před samotným zahájením adventu nás čeká novinka – Adventní koncert pro seniory v Domu Natura. Jedná se o čistě poslechovou akci, kde jako účinkující vystoupí pěvecké sbory všech generací. Zahájení bude v režii dětí z pěveckého sboru Hogo fogo pod vedením Viktorie Dukové, pokračovat bude známý příbramský pěvecký sbor Krásky, jehož členkou je naše dlouhodobá lektorka zdravotního cvičení Lenka Kopecká. Akcí svým vystoupením uzavře náš vlastní pěvecký sbor Fit senior pod vedením Radky Lienertové. Těšíme se na atmosféru, emoce a nádherné sborové zpěvy. 

Abychom si mohli popovídat, setkat se nad něčím dobrým k jídlu a pití a za společného zpěvu koled, pořádáme každoročně vánoční večírek, kam obvykle dorazí přes 100 účastníků. Tentokrát jsme vybrali prostory hospůdky Na Marii, kde nás zpěvem koled opět provede pěvecký sbor Fit senior, čeká nás Ježíškova tombola a společný tanec. Setkání se uskuteční 12. prosince od 15.00. Trochu z jiného soudku je plánovaná přednáška výživové terapeutky Lucie Hladké Jak si užít vánoční jídelníček bez stresu a kil navíc. Ta proběhne 6. prosince od 16.00 v klubovně. Přece jen jsme Fit senior a zdravý životní styl je naším krédem a dozvíme se, že i toto kaloricky náročné období se dá s trochou plánování zvládnout bez lednových výčitek. 

Mimo těchto hlavních akcí si průběhu prosince lektoři připravují tematický program do všech klubových aktivit. Budeme se učit vytvářet přáníčka v kurzu Technologie bez obav, tradiční zpívání s kytarou se také ponese v duchu těch nejklasičtějších koled, s kluby z některých obcí se společně vydáme na Svatou Horu nebo se při tréninku paměti zaměříme na vánoční tematiku. Pokud někdo naši organizaci nezná, srdečně zveme nové zájemce na náš web fitseniorpribram.cz, kde se dozví o všech aktivitách, nebo nás navštivte v klubovně Na Příkopech 103, která bude po celou dobu adventu krásně vánočně vyzdobená. Všichni noví zájemci od nás dostanou v prosinci kromě programu i dáreček. 

Kristina Hovorková
Fit senior Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne