Slider

Pomozte nám zachránit Den s Lesníkem

Život v Příbrami | Květen 2024

Jedna z žákovských prací na akci Den s Lesníkem. Foto: ZŠ Školní

Tento článek jsme vám napsaly ze třídy 5. D Základní školy Školní v Příbrami. Protože naše i další třídy byly na akci Dřevo pro život. My jí říkáme – Den s Lesníkem.

 

Tato akce se nám moc líbila. Byla zde různá stanoviště, na kterých jsme se všichni prostřídali. Například jsme navštívili stanoviště s dřevorubcem nebo stanoviště, kde jsme se dozvěděli, jak se měří věk, tloušťka či výška stromů. Vyrobili jsme si svou vlastní paletu, dozvěděli jsme se různé zajímavosti o zvířatech, stromech, ale i dalších věcech z přírody, a dokonce jsme si zasadili i vlastní stromky. Nakonec jsme si poslechli lesní roh a dostali jsme domácí koláčky, které byly třešničkou na dortu našeho výletu. 

Tuto akci jsme si moc užili a také nás dost bavila. Proto nás mrzelo, když nám oznámili, že se projekt ruší a jsme jeho skoro posledními návštěvníky. A tak naši třídu napadlo, že uspořádáme petici, se kterou budeme chodit nejen po naší škole, ale i na různá místa Příbrami. Chtěli bychom ji nechat i na vrátnici školy, kde si ji bude moct kdykoliv kdokoli prohlédnout nebo podepsat. Jestli se chcete dozvědět více, mrkněte na Instagram naší školy zsskolni75 nebo na webové stránky skolni.pb.cz/den-s-lesniky

Na tomto projektu měli organizátoři všechna stanoviště dobře promyšlená tak, aby nás bavila, něco jsme se dozvěděli a vyzkoušeli si něco nového. Na některých stanovištích jsme dostali drobné dárky –⁠takové kusy přírody, jako třeba čerstvě nařezaná dřevěná kolečka nebo kus brikety či malé briketky. Různé věci jsme si odnesli i do třídy. Jestli nám chcete s tímto nápadem pomoct a zachránit akci Dřevo pro život pro školy, stačí nám podepsat petici. Děkujeme, že jste si článek přečetli, a doufáme, že se vám i líbil. 

Anděla Jindrová, Veronika Kotlanová, Markéta Brožová, Sofie Tomková
ZŠ Školní (žákyně 5. D)

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne