Slider

Polozapuštěné kontejnery v Průběžné budou vybudovány nejspíš v létě

Rozvoj města | Duben 2023

Fotomontáž je pouze ilustrační, ve skutečnosti budou kontejnery do tvaru písmene L.

Polozapuštěné kontejnery jsou možností, jak se zbavit ne příliš vzhledných kontejnerů na tříděný odpad a díky jejich částečnému zabudování pod povrch výrazně zvětšit objem pro ukládaný odpad. Tento typ nádob by měl být letos instalován mj. v ulici Průběžná.

V redakční poště Kahanu se objevil e-mail Josefa Korandy, občana Příbrami, který žije v Průběžné ulici. „Několik let řešíme velké kontejnery, za minulého vedení nás město ujišťovalo, že jsme v pořadí na zapuštěné nebo polozapuštěné kontejnery a úpravu parkovacích míst.“

V e-mailu je dále uvedeno, že dům čp. 146 má problém s větráním, kontejnery netěsní, šíří se z nich zápach a vytékají kaly. „Je to semeniště potkanů, kteří jsou rozježdění i na silnici. V nočních hodinách je to střet lidí, kteří vše přebírají, hlučí a vyhazují. Přiváží se sem i stavební odpad a výjimkou nejsou kanystry s podezřelou tekutinou, kterými se zabýval Hasičský záchranný sbor. Rádi bychom, aby se v této lokalitě a v této záležitosti začalo něco konat,“ napsal Josef Koranda.

Obrátili jsme se se žádostí o vyjádření na místostarostu města Miroslava Peterku. Ten k situaci uvedl: „Ve čtvrtek 2. března jsem s panem Korandou procházel Průběžnou ulici a on popisoval zdejší problémy. Pokud jde o polozapuštěné kontejnery, informoval jsem jej, že zjistím podrobnosti. Pan Koranda napsal hned druhý den do Kahanu, a proto mohu touto formou informovat i další zúčastněnou veřejnost. Polozapuštěné kontejnery v Průběžné ulici se budou stavět v tomto roce, pravděpodobně v létě. Rozpočet s tím počítá,“ sdělil Miroslav Peterka. 

Podle informací od projektanta by na místě mělo být pět kontejnerů do tvaru písmene L, z toho tři budou pro komunální odpad a zbylé dva budou stejným dílem určeny pro kombinaci papír/plast a sklo barevné/čiré. Projekty na vybudování polozapuštěných kontejnerů jsou připraveny také pro lokality Ryneček a Špitálská u tržnice. 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne