Slider

Podpořte své příbramské kino

Kultura | Květen 2020

Projekt Vaše kino je dočasné virtuální kino v obýváku našich diváků.

 

Karanténa znemožnila mnohé, mimo jiné chodit do příbramského kina. Všichni fanoušci zdejšího biografu jej však mohou alespoň trochu podpořit. Stačí, když vyslyší výzvu projektu Vaše kino.

 

Projekt Vaše kino je dočasné virtuální kino v obýváku našich diváků. Z České republiky vytvoříme jedno velké virtuální jednosálové kino se stejným programem v pravidelných hracích profilech. Budeme se maximálně snažit přiblížit filmovému zážitku z vašeho oblíbeného kina. Prodej lístků bude probíhat on-line pomocí prodejních systémů jednotlivých kin. Divák tak má možnost vyjádřit solidaritu se svým kinem a podpořit v této těžké době, aby vůbec existovalo.

 

Proč se dívat na filmy zrovna na vasekino.cz?

Nejedná se o klasické video on demand. Je to jediný projekt, který nabízí možnost podpořit vaše místní kino, které je momentálně zavřené. Po skončení mimořádné situace a otevření kin bude tento virtuální kanál uzavřen. Vaše kino navíc nabízí exkluzivní obsah od českých distributorů a producentů, filmy uvedené zde nemůžete streamovat nebo stáhnout na jiných platformách.

 

Jak si koupím vstupenku?

Koupím si ji úplně stejným způsobem jako do klasického kina, tedy na webu kina kinopribram.eu. Vzhledem k povaze virtuálního kina je možný nákup vstupenek pouze online. Předprodej skončí hodinu před začátkem představení. Půlhodinu před promítáním zadá divák na webu vasekino.cz kód, číslo své vstupenky a získá přístup k filmovému představení na daný den/večer (program všech kin zapojených do projektu je stejný, a je k nalezení na webech jednotlivých kin a na stránkách vasekino.cz).

Kolik stojí vstupenka?

Jednotné „vstupné“ činí 70 korun. Je samozřejmě možné si zakoupit více lístků, vyjádříte tak podporu svému kinu. Pro získání kódu však stačí jedna vstupenka. Poměrná část vstupného pak náleží kinu, ve kterém jste si vstupenku koupili.

 

Kam se obrátit pro technickou podporu?

Pokud máte technické potíže s připojením se na vasekino.cz nebo s uplatněním zakoupené vstupenky, obraťte se na vedoucího Kina Příbram, Martina Machatu (tel.: 608 141 317, email: martin.machata@divadlopribram.eu, fb.com/kinopribram). 

Základní technické požadavky, pro spuštění filmu na internetu jsou: dostatečně rychlé připojení internetu (doporučeno od 7 Mbit a více), co nejméně zatížená internetová síť – čím méně dalších přístrojů na jedné síti, tím lépe. Před projekcí doporučujeme spustit testovací video na vasekino.cz. Kino Příbram připojuje velké díky za možnost účastnit se projektu Vaše kino, který realizuje Asociace provozovatelů kin. 

Martin Machata
Divadlo A. Dvořáka Příbram, Kino Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne