Slider

Pod autobusovým nádražím funguje ADRA Hrabárna

Dobrovolnictví | Červenec - srpen 2024

Nová ADRA Hrabárna se nachází na adrese Čs. armády 402, otevřeno má v pondělí a ve čtvrtek. Foto: ADRA

Baví vás oblékat se do stále nových a nových kousků? Zajímáte se o udržitelnou módu? Rádi pomáháte těm, kteří to potřebují? V Příbrami najdete charitativní obchod, který nabízí oblečení z druhé ruky. Najdete zde třeba i boty, šperky nebo kabelky. Nákupem v obchůdku ADRA se nejenom hezky oblečete, ale navíc podpoříte dobrou věc. Nově je otevřena také ADRA Hrabárna.

 

Charitativní obchod ADRA v Pražské ulici je iniciativou, která spojuje módu s dobročinností. Jedná se o speciální obchod, kde lidé mohou darovat nebo zakoupit oblečení a doplňky za účelem podpory nějakého spolku či projektu. V Příbrami je to na podporu Dobrovolnického centra ADRA Příbram, které propojuje ty, kteří chtějí pomáhat, s těmi, kdo pomoc potřebují. O obchodu jsme informovali v jednom z předchozích čísel Kahanu. 

ADRA obchod v Pražské ulici nabízí pouze čisté zboží bez jakýchkoliv vad, skvrn a poškození. Oblečení, které se do obchůdku dostává, je pečlivě tříděno a jsou vybírány jen kousky zajímavé, nadčasové a zachovalé. Proto i tento obchod začal po čase produkovat oděvní odpad. Přebytky oblečení se organizace pokusila vyřešit novou ADRA Hrabárnou, která se nachází před Dobrovolnickým centrem na adrese Československé armády 402 a otvírá každé pondělí a čtvrtek od 10.00 do 17.00. 

Narozdíl od obchodu v Pražské ulici, v případě tohoto sociálního šatníku se jedná o oblečení, kde můžete najít někde flíček, chybějící knoflík nebo žmolky. Ani zde není nabízeno oblečení špinavé nebo potrhané, i zde můžete očekávat zachovalé oblečení, jen musíte počítat s tím, že se tu a tam setkáte s drobnými vadami. Stavu oblečení ale odpovídají také jeho symbolické ceny, které jsou nastaveny tak nízko, aby na ně sociálně slabí dosáhli. 

ADRA je humanitární organizace, která pomáhá lidem v nouzi u nás doma i v zahraničí. Příbramská ADRA pomáhá především zdejším dětem a seniorům. A nezapomíná ani na zdravotně postižené. Seniory navštěvuje doma i v zařízeních. Pro všechny pak pořádá různé akce, provozuje taky potravinovou banku, zmiňovaný charitativní obchod či právě novou ADRA Hrabárnu. 

Eva Holíková
Dobrovolnické centrum ADRA Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne