Slider

Počet nehod poklesl o pětinu

Život v Příbrami | Listopad 2020

V září řešili příslušníci policie 119 nehod.

Nehodovost na Příbramsku klesla od začátku letošního roku o téměř 21 procent. V poslední době přibylo srážek se zvěří.

 

Za tři čtvrtě roku evidují policisté na Územním odboru Příbram celkem 1038 dopravních nehod, což je oproti loňsku o 215 nehod méně. Zemřely dvě osoby, 22 lidí utrpělo těžké zranění a 219 osob poranění lehčího charakteru. 

V září řešili příslušníci policie 119 nehod. Dva lidé skončili v nemocnici s těžkým zraněním a 28 osob s lehkým poraněním. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl v minulém měsíci nesprávný způsob jízdy, poté nepřiměřená rychlost, a to v 19 případech. Osm motoristů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Celkem 33 karambolů zavinila zvěř, od začátku roku se jedná o 260 těchto srážek. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která dosáhla téměř sedmi milionu korun. 

Od začátku roku zjistili policisté při silničních kontrolách na Příbramsku u 525 motoristů, že usedli za volant pod vlivem návykových látek. Z uvedeného počtu bylo 95 řidičů pod vlivem drog a 215 šoférů mělo více než jedno promile alkoholu, tím se dopustili trestného činu. Ostatní se budou ve správním řízení zpovídat z přestupkového jednání, kdy pokuta činí od 2500 do 20 000 korun a dále jim hrozí zákaz činnosti do šesti měsíců do jednoho roku. 

Monika Schindlová, Policie ČR Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne