Slider

Pekelná policie

Bezpečná Příbram | Leden 2020

Pět příbramských zaměstnanců policie se ve středu 4. prosince převléklo za čerty a sestoupilo do Hornického pekla na Březových Horách v Příbrami.

Děti z mateřských a základních škol z různých koutů republiky se přišly podívat do tajuplné Mariánské štoly, kde čertovská cháska vařila v kotli místo guláše hříšnici zabalenou v pytli, hrála mariáš, chrastila řetězy a malé ratolesti všelijak pošťuchovala. Od samotného Lucifera si někteří vyslechli své hříchy.

Případné zlobivce si tu nechávají, ale tentokrát poslali všechny děti na povrch, do Hornického nebe, jak čerti říkají, za „Mišgulášem“. V nebi je samozřejmě čekal Mikuláš, na nebeské bráně dokonce svatý Petr a andělé, kteří dětičkám předali sladkou dobrotu.

Ani příbramská cizinecká policie nezahálela, ve čtvrtek 5. prosince potěšila sladkými dárky přes 200 dětí z několika mateřských škol a prvňáčky na základní škole. Šestice policistů si ve svém volné čase zahrála na Mikuláše, anděla a čerty. Strach z čertisek děti zahnaly až při kytaře a při zpívání písníček.

Jak to celé probíhalo, můžete vidět i na odkazu youtu.be/vQjini-vkDg

Monika Schindlová
Policie ČR Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne