Slider

Pavilon N byl otevřen, obnova nemocnice bude pokračovat

Život v Příbrami | Červenec - srpen 2023

V novém Pavilonu N sídlí mj. dětské oddělení. Foto: ONP

Na začátku června byl slavnostně otevřen nový pavilon N s dětským oddělením, ortopedií a dočasně ORL. Pavilon včetně vnitřního vybavení stál 150 milionů korun.

 

V pondělí 5. června v dopoledních hodinách došlo ke slavnostnímu otevření nově vybudovaného pavilonu N Oblastní nemocnice v Příbrami. Ten vyrostl na místě původní budovy, která musela být zdemolována. Důvodem byla její nevyhovující konstrukce, která neumožnila, bez složitého zásahu, přístavbu dalšího patra. Nově je vybudována i komunikační vertikála s výtahem, kterou pak po dokončení své rekonstrukce využije i pavilon D2. 

„Nový pavilon nabídne moderní a příjemné prostředí pacientům i personálu. Vyzdvihnout bych chtěl monitorované pokoje v rámci dětské jednotky intenzivní péče, do kterých je přímý výhled z centrálního místa na oddělení, takže kromě elektronických monitorovacích systémů nechybí ani lidský dohled,“ řekl ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada. 

Nový pavilon N nabízí celkem čtyři nadzemí podlaží, ve kterých najdou zázemí veškeré dětské obory a lůžkové oddělení ortopedie. Dočasně, po dobu rekonstrukce sousedního pavilonu D2, zde bude sídlit i ambulance ORL. 

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková poděkovala všem, kteří se na stavbě a vybavení nového pavilonu podíleli, a popřála nemocnici, jejím zaměstnancům a pacientům k novým prostorám. Také statutární náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík poděkoval všem za úsilí, které vedlo k dokončení projektu. „Malým překvapením“ bylo předání dárcovského šeku ve výši 80 000 Kč pro dětské oddělení nemocnice dodavatelem stavby. 

Demoliční a stavební práce trvaly dva roky. Cena celého díla včetně vnitřního vybavení je 150 milionů korun. Během července 2023 po nastěhování do pavilonu N a vyklizení vedlejšího křídla monobloku pak začnou stavební práce v rámci rekonstrukce sousedícího pavilonu D2. Hotovo by mělo být zhruba za rok a půl. 

Monika Boušková
Oblastní nemocnice Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne