Slider

Paní Zima ve mlýně

Krátce | Leden 2024

Toto představení je projektem, který spojuje nejen žáky, ale i učitele hudebního, výtvarného a literárně-dramatického oboru. Foto: ZUŠ

V prvních prosincových dnech se odehrálo na Malé scéně Divadla Antonína Dvořáka hudební pásmo lidových a zimních písní a koled „Paní Zima ve mlýně“, které každoročně připravuje ZUŠ na nám. T. G. Masaryka.  

Toto představení je projektem, který spojuje nejen žáky, ale i učitele hudebního, výtvarného a literárně-dramatického oboru. Jako každý rok se i tentokrát společně scházeli při zkouškách, při kterých propojili živou hudbu, výtvarnou scénu a dramatické prvky. Celé pásmo poté vtáhlo diváky do atmosféry zimy, předvánočního období a nostalgicky je přeneslo do minulosti s odkazem na nejrůznější řemesla. Děti zpívaly originálně aranžované české a lidové písně, plné radosti a energie.

Příprava tohoto projektu trvala několik měsíců a zahrnovala účast starších žáků hudebního oboru, kteří pro tuto příležitost založili kapelu, a výtvarníků, kteří se podíleli na vytvoření kulis a scény. Představení bylo pak několikrát provedeno pro celkem 12 příbramských mateřských škol a pro veřejnost. Na závěr každého představení se objevil Mikuláš, který všechny děti k jejich velké radosti obdaroval malými dárky. Odezva byla nadšená, děti i veřejnost vyjadřovaly nadšení a chválu nad zážitkem, který si odnášejí domů do adventního času. Tato událost je výsledkem kolektivní práce a tvůrčího ducha našich učitelů a žáků a my s radostí pozorujeme, jak se naše děti učí a rostou prostřednictvím zážitkové formy umění.

Lucie Širmerová
ZUŠ nám. T. G. Masaryka

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne