Slider

OSSZ hledá posudkového lékaře

Krátce | Říjen 2023

OSSZ nabízí pracovní poměr na dobu neurčitou, plný pracovní úvazek, případně lze sjednat i zkrácený úvazek

Okresní správa sociálního zabezpečení Příbram (OSSZ) přijme lékaře či lékařku pro oddělení lékařské posudkové služby.

Náplň práce tvoří: posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti fyzických osob pro účely sociálního zabezpečení a pro účely poskytnutí dávek a průkazu osoby se zdravotním postižením při zjišťovacích a kontrolních lékařských prohlídkách, tzn. posuzování invalidity a změny stupně invalidity, dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu dítěte a jeho neschopnosti vykonávat z důvodu tohoto zdravotního stavu výdělečnou činnost; posuzování, zda jde o osobu zdravotně znevýhodněnou, posuzování schopnosti pohyblivosti a orientace pro účely řízení o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením, zda jde pro účely příspěvku na zvláštní pomůcku o osobu s těžkou vadou nosného nebo pohybového ústrojí nebo s těžkým sluchovým postižením nebo s těžkým zrakovým postižením anebo s těžkou nebo hlubokou mentální retardací a zdravotní stav nevylučuje poskytnutí příspěvku na zvláštní pomůcku a posuzování stupně závislosti fyzické osoby pro účely příspěvku na péči. 

Ideální kandidát či kandidátka absolvovali nejméně šestileté prezenční studium, které obsahuje teoretickou a praktickou výuku v akreditovaném lékařském magisterském studijním programu, a jsou členy České lékařské komory. Doložit je třeba také bezúhonnost. 

OSSZ nabízí pracovní poměr na dobu neurčitou, plný pracovní úvazek, případně lze sjednat i zkrácený úvazek; dle dohody je možná i forma práce z domova (home office); platové zařazení v 13. platové třídě podle nařízení vlády č. 341/2017 Sb., v platném znění; 25 dní dovolené za kalendářní rok (při plném úvazku); 5 dní indispozičního volna; stravenky. 

Nástup je možný podle dohody. Písemné či e-mailové nabídky přijímá Monika Forejtová (monika.forejtova@cssz.cz), pověřená zastupováním ředitele OSSZ Příbram.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne