Slider

Od začátku prázdnin běží rekonstrukce chaty Granit

Rozvoj města | Srpen, září 2021

Chata Granit prochází rekonstrukcí. Foto: SZM Příbram

Rekonstrukce rekreační chaty Granit byla zahájen 30. června předáním objektu stavební firmě HMpro cz. Vnitřní prostory mají být renovovány do konce roku.

Se začátkem školních prázdnin započala rekonstrukce chaty Granit, kterou v šumavském Zadově vlastní město Příbram. Přestavba zahrnuje dílčí změny dispozičního řešení, bourací práce, novou elektroinstalaci, kompletní výměnu podlahových krytin, opravu a rozšíření sprch a sociálního zařízení včetně výměny sanity, omítek a vnitřních výmaleb. 

Poslední červnový týden probíhalo vyklízení veškerého vnitřního vybavení tak, aby bylo možné objekt předat stavební firmě HMpro cz, jež renovaci provádí. Objekt vystěhovali zaměstnanci Sportovních zařízení města Příbram (SZM). „Jednalo se zejména o vystěhování starého nábytku a mobiliáře,“ řekl Jan Slaba, ředitel SZM. V průběhu rekonstrukce tato příspěvková organizace vybírá mobiliář, řeší personální obsazení, připravuje služby a rezervační systém. Podle harmonogramu by práce na vnitřních prostorách měly skončit do prosince letošního roku. Během přestavby je chata pro veřejnost zcela uzavřena. 

SZM Příbram spravují ubytovací zařízení od 1. května 2021 a provozovatelem zůstanou i po dokončení rekonstrukce a opětovném otevření. 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne