Slider

Od října poběží rezervační systém pro Granit

Život v Příbrami | Říjen 2021

Chata Granit v šumavském Zadově prochází od léta kompletní rekonstrukcí. Foto: SZM

Sportovní zařízení města Příbram informovala, že rekonstrukce chaty Granit pokračuje podle harmonogramu, a to navzdory skutečnosti, že se stavitel potýká s komplikacemi. Ubytování bude možné od prosince letošního roku.

 

Chata Granit v šumavském Zadově, která je ve vlastnictví města Příbram, prochází od léta kompletní rekonstrukcí. Na začátku září byly realizovány nové rozvody elektřiny, vodovodu nebo kanalizace, např. v přízemí budovy se však už také štukovalo. Následují pokládka podlah, obložení stěn a výmalby. 

Stavební firma, která rekonstrukci chaty provádí, se podle vedení SZM potýká s různými překážkami. „Některé jsou zanedbatelné, jiné vyžadují o něco náročnější proces k vyřešení. Ve dvou pokojích se například kvůli podlahám nepodařilo zabudovat sprchové kouty přesně tak, jak bylo původně naprojektováno, a bylo zapotřebí se novému stavu přizpůsobit. Vzniklé komplikace jsou však zatím úspěšně řešeny a harmonogram se prozatím dodržuje,“ řekl ředitel SZM Jan Slaba. 

V říjnu se již spouští nový online rezervační systém, který bude součástí webu chatagranit.cz. Na těchto stránkách lze nyní najít základní data o chatě nebo aktuální fotografie. „Než budou pokoje hotové a nafocené, najdou zájemci o ubytování v systému vždy popis konkrétního pokoje, soupis vybavení, počet lůžek nebo ceník,“ vysvětlil Jan Slaba. Ceny pokojů se budou lišit podle počtu ubytovaných osob, vybavení a komfortu konkrétních apartmánů. 

Podle schváleného harmonogramu má rekonstrukce Granitu skončit během druhé poloviny listopadu. Následovat bude instalace mobiliáře, dovybavení pokojů a zkušební provoz. První hosté by mohli Granit navštívit na konci prosince. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne