Slider

Od obrazů k ježkům

Školství | Prosinec 2020

Studenti při návštěvě Hrachova. Foto: GpSH

Třída 5. A na Gymnáziu pod Svatou Horou přišla s neobvyklým nápadem. Proč nevyužít obrazů, které byly namalovány studenty v rámci hodin výtvarné výchovy, k dražbě a posléze k pomoci dobré věci?

 

Studenti 5. A Gymnázia pod Svatou Horou uspořádali dvě úspěšné aukce svých výtvarných prací, během kterých se vybralo 10 750 korun. Poté studenti řešili otázku, kam peníze poslat a kde nejvíce pomohou. Padlo několik návrhů, mezi nimiž nakonec triumfoval nápad darovat výtěžek Fauně Hrachov u Sedlčan. Zařízení zajišťuje péči o zraněné volně žijící živočichy z rozsáhlého území Příbramska, Benešovska a Táborska. Areál je plně vybaven nejen prostory pro chov a léčení zraněných zvířat, ale také pro veřejnost. Nabízí expozici živočichů, přednáškové a výstavní prostory i interaktivní prvky pro děti. Přesně tam se 8. října vydali studenti gymnázia Jakub Tesárek, Jakub Krajský, Tobiáš Luft, kteří samotné aukce organizovali a obrazy dražili. Cestu podnikli v doprovodu učitele Milana Čiháka, jehož dozor nad malbou obrazů byl zcela jistě naprosto nepostradatelný. 

Po předání vybraných finančních prostředků dostali studenti možnost soukromé prohlídky celého areálu, kterou samozřejmě využili. Při procházce celým areálem mohli přesně vidět, kam peníze půjdou, a přesvědčili se o tom, že Fauna Hrachov byla tou správnou volbou. Během návštěvy si mohli nejenom prohlédnout zachráněná zvířata, ale také natočit reportáž. Studenti Gymnázia pod Svatou Horou v Příbrami poděkovali zaměstnancům Fauny za jejich záslužnou práci i jejich pohostinnost a doufají, že darované peníze budou užitečné. 

Jakub Tesárek, Gymnázium pod Svatou Horou (5. A)

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne