Slider

Od května zdraží některé služby SZM

Sport | Duben 2023

Zejména vysoké ceny energií nutí Sportovní zařízení města Příbram k úpravě ceníku, který začíná platit od 1. května. Foto (2×): SZM Příbram

Sportovní zařízení města Příbram navyšují od 1. května letošního roku ceny některých poskytovaných služeb pro veřejnost.

 

Z důvodu rostoucích nákladů na energie došlo ke zdražení především za nájem ledových ploch a sportovní haly. Oproti loňskému roku vzrostly ceny za spotřebovanou energii o více než polovinu. Z úpravy ceníků byl vynechán aquapark, a to z důvodu plánované rekonstrukce. Ztráty za toto středisko jsou však enormní a dosahují 5–6 milionů korun ročně.  

Sazby nájmu ledových ploch budou navýšeny podle časového pásma a druhu činnosti. Namísto dosavadních 1400 korun zaplatí oddíly města Příbram 1800 korun za hodinu ledu, ostatní si připlatí 500 korun. Školám se hodinové nájemné zvýšilo o 100 korun. Ceny veřejného bruslení zůstávají neměnné. Mírné zdražení se dotkne i zájemců o ubytování na zimním stadionu, kde podle nového cenu vyjde noc pro jednu osobu o 30 korun dráž, tedy na 380–480 korun. 

Nájem sportovní haly pro sportovní oddíly a veřejnost bude navýšen o 100 korun za hodinu, v případě nájmu pro badminton o 50 korun. Pořadatele kulturních akcí ve sportovní hale čeká zdražení o 3000 korun. Denní nájem celé haly za účelem uspořádání kulturní akce tak vyjde na 45 000 korun. 

„V době, kdy se připravoval nový ceník služeb SZM, se počítalo s celkovou rekonstrukcí aquaparku, proto jsme s ceníkem tohoto střediska nepracovali. V současné době, kdy plán na celkovou rekonstrukci byl pozastaven, nemohu zaručit, že se nebude nyní jednat i o změně právě u aquaparku. Navýšení cen za energie je enormní a dlouhodobě ztrátový provoz aquaparku se za těchto podmínek stává extrémně zatěžující,“ dodal ředitel SZM Příbram Jan Slaba. 

Kompletní ceník služeb SZM Příbram je dostupný na webu szm.pb.cz

Miroslava Kozohorská
Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne