Slider

Od dubna začíná wakeboarding na Nováku

Sport | Duben 2024

Ukázka z wakeboardingu. Foto: S. D. Břeň

Od začátku dubna lze využívat novou sportovní atrakci v areálu Nový rybník. Vlek pro wakeboarding pak bude slavnostně otevřen na začátku května, kdy se očekává účast i profesionálních jezdců.

 

Nové sportoviště pro wakeboarding, které od podzimu vzniká na Novém rybníku, bude zprovozněno 5. dubna. „Slavnostní otevření se uskuteční 4. května 2024, kdy jsme připravili program na celý den,“ informoval Martin Karl ze společnosti Wake Pb. 

Při používání vleku musí jezdci dodržovat provozní a návštěvní řády Wake Pb a areálu Nový rybník. „Jízda je na vlastní nebezpečí. Oblast vleku bude ohraničena bójemi tak, aby do míst nemohli vplout plavci ani lodičky. V době, kdy nebude vlek v provozu, bude prostor k dispozici pro všechny návštěvníky areálu,“ upřesnil Martin Karl. 

Celková investice do vybudování vleku a dalšího zařízení se pohybovala v řádu milionů korun. „Vše bylo investováno ze soukromých zdrojů,“ řekl Martin Karl. Společnost Wake Pb bude vlek provozovat na základě smluvního vztahu se Sportovními zařízeními města Příbram, která jsou příspěvkovou organizací Příbrami a provozují areál Nový rybník. 

Wakeboarding je relativně nový sport pro děti i dospělé. Jezdec s připevněným prknem na nohou je tažen vlekem po vodní hladině, přičemž zdolává instalované překážky.

 

Program pro slavnostní otevření 4. května:

  • 9.00–11.00: zahájení akce a volné ježdění pro veřejnost
  • 11.00–12.00: exhibice profesionálních jezdců. Přislíbena účast úřadujícího mistra světa ve wakeboardingu.
  • 12.00–15.00: jízdy zdarma pro veřejnost
  • 15.00–16.00: exhibice profesionálních jezdců
  • 16.00–19.00: jízdy zdarma pro veřejnost a ukončení akce

 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne